Χιλιανός πρόεδρος: Να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα εκεί που γεννήθηκαν

Χιλιανός πρόεδρος: Να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα εκεί που γεννήθηκαν

Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα τάχθηκε ο πρόεδρος του Χιλιανού κοινοβουλίου Άλντο Κορνέχο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο κ. Κορνέχο ξεναγήθηκε το πρωί της Παρασκευής (3/10) στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ χτες επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης.

Αναφερόμενος στην αξία του Μουσείου Ακροπόλεως, ο κ. Κορνέχο ανέφερε ότι αποτελεί κομμάτι της διεθνούς πατρογονικής κληρονομιάς, τονίζοντας: «Λείπουν οπωσδήποτε κάποια μάρμαρα τα οποία καλό θα ήταν να μην είχαν φύγει ποτέ. Αλλά και να επιστρέψουν εδώ στο χώρο στον οποίο γεννήθηκαν».

Για τις επαφές του με τον ομόλογό του Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο κ. Κορνέχο ανέφερε ότι είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, όχι μόνο για θέματα οικονομικά και πολιτικά, αλλά επίσης και για «τη μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια. Είχα μια πολύ ευχάριστη και πολύ καρποφόρα ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία άπτονται των δύο λαών. Καθώς επίσης και για τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια. Και που αλλού καλύτερα από εδώ την Αθήνα για να μιλήσουμε για τα θέματα αυτά».

Σημειώνεται τέλος ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Δημοκρατίας της Χιλής Aldo Cornejo είναι δικηγόρος, ενώ, όπως σημείωσε ο ίδιος, έχει σπουδάσει την ελληνική Ιστορία και τους αρχαίους Έλληνες.

Διαβάστε ακόμα:

Εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο: Ξύπνησε με ξένη προφορά! (vid)

Ρωσία: Θυελλώδης άνεμος τον πήρε και τον σήκωσε! (vid)

Αυτό είναι το πιο... στοιχειωμένο κατάστημα της Βρετανίας! (vid)

Ρωσία: Πήρε φωτιά το πρόσωπό του και συνέχισε την παράσταση! (vid)

Η Γερμανία προέτρεπε ισλαμιστές να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές!

ΗΠΑ: Καθηγήτριες έκαναν τρίο με ανήλικο μαθητή τους! (vid+pics)

Βρήκαν το μπουντρούμι του Δράκουλα στην Τουρκία; (vid)