Ένα... διαφορετικό μουσείο γεμάτο πουά, καθρέπτες και μπαλόνια!

Ένα... διαφορετικό μουσείο γεμάτο πουά, καθρέπτες και μπαλόνια!

Το μουσείο, ένα πενταώροφο κτίριο που σχεδίασε ο Κουμέ Σεκέι, ολοκληρώθηκε το 2014, αλλά η ύπαρξή του κρατήθηκε σαν επτασφράγιστο μυστικό...

Η Γιαγιόι Κουσάμα απέκτησε το δικό της... εκκεντρικό μουσείο! Η διάσημη γιαπωνέζα εικαστικός αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να δημιουργήσει το δικό της χώρο, όπου θα συλλέξει όλα τα έργα της. Το μουσείο της που ολοκληρώθηκε πριν 4 χρόνια, και την ύπαρξή του δεν γνώριζε κανείς, βρίσκεται στη γειτονιά Σιντζούκο του Τόκιο.

μουσειο 2

Το μουσείο της Γιαγιόι Κουσάμα θα ανοίξει τις πόρτες του την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Spoon and Tamago και η επιβεβαίωση ήρθε από την γκαλερί David Zwirner, η οποία εκπροσωπεί την 88χρονη.

μουσειο 3

Το μουσείο θα διευθύνεται από τον Τενέι Τατεμπάτα, τον πρόεδρο του Tama Art University και διευθυντή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Saitama. Ο χώρος θα είναι αφιερωμένος στην δουλειά της Κουσάμα, με δύο εκθέσεις που θα αλλάζουν κάθε χρόνο. Σε έναν όροφο του μουσείου θα φιλοξενούνται τα δημοφιλή «infinity rooms» και τα άλλες κατασκευές της. Ο τελευταίος όροφος θα φιλοξενεί αίθουσα ανάγνωσης και αρχειακού υλικού.

μουσειο 4

Η πρώτη έκθεση με θέμα «Creation Is a Solitary Pursuit, Love Is What Brings You Closer to Art» (Η δημιουργία είναι μια μοναχική άσκηση, η αγάπη είναι που σας φέρνει πιο κοντά στην τέχνη), θα λειτουργήσει από την 1η Οκτωβρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου και θα παρουσιάζονται μια πρόσφατη σειρά έργων ζωγραφικής με τίτλο «My Eternal Soul».