ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτή η ταινία είναι η καλύτερη ευκαιρία να πας σινεμά αυτό το Καλοκαίρι

Αυτή η ταινία είναι η καλύτερη ευκαιρία να πας σινεμά αυτό το Καλοκαίρι

Υπάρχουν ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σε κάποιον θερινό κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια, αλλά κι άλλες που είναι «φτιαγμένες» για… τις σκοτεινές αίθουσες της πόλης.

Βέβαια, για να κάνεις κι εσύ, τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη, το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις, είναι να τις ξεχωρίζεις. Διότι, η νέα 3D περιπέτεια δράσης του Ρόουσον Μάρσαλ Θάρμπερ, είναι η καλύτερη αφορμή για να «χαθείς» στον πιο κοντινό κλειστό κινηματογράφο της Αθήνας.

Η ταινία «Ουρανοξύστης» έχει όλα όσα ζητάει ένας θεατής από μια περιπέτεια δράσης, όπως πολλές επικίνδυνες σκηνές στο… «Μαργαριτάρι» των 225 ορόφων! Σε αυτή πρωταγωνιστεί, επίσης, ένας ευάλωτος συναισθηματικά χαρακτήρας τον οποίο υποδύεται ένας ηθοποιός ο οποίος βρίσκεται μες στην καρδιά μας, ο Ντουέιν Τζόνσον. Το καλύτερο όμως είναι, πως από την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, η UIP φέρνει τον «Ουρανοξύστη» κοντά σου και σου δίνει την ευκαιρία να την απολαύσεις σε όλα τα συνεργαζόμενα σινεμά της πόλης!

m1

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Γουίλ Σόγιερ, πρώην επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI και βετεράνος πολέμου, έπειτα από αναγκαστική απόσυρση από την ενεργό δράση λόγω τραυματισμού, προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας σε ουρανοξύστες. Ωστόσο, σε μια αποστολή στην Κίνα ενοχοποιείται για την ξαφνική ανάφλεξη ενός τμήματος του ψηλότερου, πιο εξελιγμένου και (θεωρητικά) ασφαλέστερου ουρανοξύστη -την ασφάλεια του οποίου έχει μόλις αναλάβει! Ο Γουίλ προσπαθεί να βρει ποιοι βρίσκονται πίσω από τη φωτιά και να σώσει την οικογένειά του που είναι παγιδευμένη μέσα στο κτίριο.

m2

Στο «Μαργαριτάρι» των 225 ορόφων

Η ταινία «Ουρανοξύστης» βρισκόταν υπό συζήτηση εδώ και δύο χρόνια, μεταξύ του Ντουέιν Τζόνσον και του σεναριογράφου και σκηνοθέτη, Ρόουσον Μάρσαλ Θάρμπερ, καθώς, έπειτα από την κωμική περιπέτεια «Κεντρική Ευφυία», έψαχναν τρόπο να συνεργαστούν ξανά. Έτσι, με κύριο στόχο να δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα ευάλωτο συναισθηματικά με κάποια σωματική αναπηρία, οι δύο αυτοί καλλιτέχνες, δημιούργησαν τον «Ουρανοξύστη», ένα έργο που αποτελεί ουσιαστικά ένα αμάλγαμα ταινιών όπως τα «Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει», «Ο Φυγάς» και «Ο Πύργος της Κολάσεως».

Η νέα 3D περιπέτεια δράσης, «Ουρανοξύστης», αποτελείται από ένα πολυπολιτισμικό καστ, επικίνδυνες σκηνές και… τον ουρανοξύστη «Μαργαριτάρι» των 225 ορόφων, για την «κατασκευή» του οποίου η παραγωγή απευθύνθηκε για συμβουλές στον αρχιτέκτονα του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο, Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι! Μέσα σε πέντε μήνες λοιπόν, έπρεπε να δημιουργήσουν στην πόλη Καουλούν ένα κτίριο που θα είχε το σχήμα δράκου και θα κατέληγε σε ένα… μαργαριτάρι στην κορυφή.

m3

Παράλληλα, ο Ντουέιν για να «μπει» στον ρόλο, έπρεπε να έρθει σε επαφή με τον παραολυμπιονίκη, Τζεφ Γκλάσμπρενερ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχασε το πόδι του σε ηλικία οκτώ ετών, ανέβηκε στο υψηλότερο βουνό του κόσμου, το Έβερεστ. Ήρθε λοιπόν, ο ίδιος, στα γυρίσματα της ταινίας και έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις στον Ντουέιν αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο κάποιο άτομο με πρόσθετο μέλος ανεβαίνει σκάλες, πηδάει από ύψος αλλά και τη σχέση που έχει κάποιος με το πρόσθετο μέλος του. Αυτός είναι και ο λόγος, που ο ηθοποιός έχει καταφέρει να ερμηνεύσει τόσο καλά έναν άνθρωπο με σωματική αναπηρία.

m4

Στα ίχνη του θρυλικού «Die Hard» λοιπόν, έρχεται να πατήσει η νέα 3D περιπέτεια δράσης «Ουρανοξύστης» από τη UIP και όπως όλα δείχνουν, αυτό το Καλοκαίρι, θα προτιμήσεις να απολαύσεις την ταινία στην πιο σκοτεινή και δροσερή αίθουσα της πόλης!

Δες το trailer: