ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Κρήτη - Δήμαρχος Μίνωα-Πεδιάδας στο Newsbomb.gr: Έχουν πέσει κτήρια, τοιχία, στύλοι της ΔΕΗ

Σεισμός Κρήτη Αρκαλοχώρι
Σεισμός στην Κρήτη:Για τις ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου από τα 5,8 Ρϊχτερ μίλησε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Μίνωα-Πεδιάδα
cretalive.gr

Σεισμός στην Κρήτη:Για τις ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου από τα 5,8 Ρϊχτερ μίλησε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Μίνωα-Πεδιάδα

Σε κατάταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές της Κρήτης μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί της Δευτέρας με επίκεντρο 23χλμ. βορειοδυτικά της Άρβης και τον οποίο ακολούθησαν τουλάχιστον δύο ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 3,8 και 4,5 Ρίχτερ αντίστοιχα.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μίνωα-Πεδιάδα στον οποίο υπάγεται η περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν σημειωθεί οι μεγαλύτερες ζημιές.

«Έχουν πέσει στύλοι της ΔΕΗ, έχουν πέσει τοιχία, έχουν πέσει ετοιμόρροπα κτήρια» είπε ο Μανώλης Φραγκάκης στο Newsbomb.gr. Σύμφωνα με τον ίδιο για την ώρα, τα πρώτα λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό δεν είχαν υπάρξει πληροφορίες για τραυματίες ή θύματα αλλά η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη αν και λίγο πριν τις 10 έγινε γνωστό ότι υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr υπάρχουν πληροφορίες για για βράχους που έπεσαν σε ρόμους αλλά και για τουλάχιστον ένα κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο σεισμός προκάλεσε μεγάλη ανησυχία με τους πολίτες να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους για να βρεθούν σε ανοιχτούς χώρους.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα με τον δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, να δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι ο σεισμός ήταν μεγάλος σε διάρκεια και σε ένταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η Αριάδνη Γερασιμίδου που συγκλόνισε με το βίντεό της για τον καρκίνο

Κρήτη: Πώς έγινε η τραγωδία στον ΒΟΑΚ με τους δύο νεκρούς και τους τέσσερις τραυματίες - Εικόνες σοκ

Βασίλης Λεβέντης: Σταθερά κρίσιμη η κατάστασή του – Γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό