ΣΕΙΣΜΟΙ

Λέκκας για Θήβα: Να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε όσα ζήσαμε με τον σεισμό στην Κρήτη

Σεισμός Θήβα
Την ανάγκη επικαιροποίησης των σχεδίων για το ενδεχόμενο σεισμού στη Θήβα μετά την εμπειρία της Κρήτης ζήτησε ο Ευθύμιος Λέκκας
Δήμος Θηβαίων

Την ανάγκη επικαιροποίησης των σχεδίων για το ενδεχόμενο σεισμού στη Θήβα μετά την εμπειρία της Κρήτης ζήτησε ο Ευθύμιος Λέκκας

Επικαιροποίηση σχεδίων για την περιοχή της Θήβας στην οποία καταγράφονται συνεχώς σεισμικές δονήσεις μετά την εμπειρία από τον πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη ζητά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας λίγες ώρες μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

«Στην περιοχή της Θήβας παραμένει η σεισμικότητα εδώ και περίπου τέσσερις μήνες και πρέπει να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια μας με βάση και τις ανάγκες που προέκυψαν στην Κρήτη», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ευθύμιος Λέκκας.

«Στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, η οποία συνεδρίασε χθες, Τετάρτη, το βράδυ, επισημάναμε την αναγκαιότητα οι δήμοι της περιοχής να έχουν επικαιροποιημένα όλα όσα προβλέπονται από τα σχέδια. Επίσης, να είναι προετοιμασμένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς για να μην αντιμετωπίσουμε όσα αντιμετωπίσαμε στον πρόσφατο σεισμό της Κρήτης», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Όπως πρόσθεσε, την περασμένη Παρασκευή ο ΟΑΣΠ και ο ίδιος έκαναν εκπαίδευση για τους σεισμούς σε όλα τα σχολεία της Θήβας.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Θήβας έχουν καταγραφεί στο παρελθόν ισχυροί σεισμοί άνω των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι συγκεκριμένοι σεισμοί έγιναν το 1321 με μέγεθος 6.3, το 1853 με μέγεθος 6.5 Ρίχτερ, το 1893 με μέγεθος 6.2 Ρίχτερ, το 1914 με μέγεθος 6.0 Ρίχτερ και το 1981 με μέγεθος 6.3 Ρίχτερ.

«Η δραστηριότητα στη Θήβα είχε απασχολήσει τους ειδικούς και στις 21 Ιουλίου, μαζί με το Αρκαλοχώρι. Από τον Ιούλιο έως και τώρα στην περιοχή της Θήβας έχουν καταγραφεί πάνω από 1.700 δονήσεις», είπε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: Έφτασε στο Μικτό Ορκωτό η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Οι πρώτες εικόνες

Δίκη για βιτριόλι: Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη για την επίθεση, Έφη Κακαράντζουλα -Η πρώτη εικόνα

Σεισμός κοντά σε Τήλο και Νίσυρο - Αισθητός στα Δωδεκάνησα (pics)