ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός νότια της Ζακύνθου - Αισθητός σε πολλές περιοχές (pics)

Σεισμός νότια της Ζακύνθου - Αισθητός σε πολλές περιοχές (pics)
emsc-csem

Σεισμός Τώρα - Σεισμός στη Ζάκυνθο - Όλες οι ειδήσεις: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (17/2) στις 23:40, σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 15χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 37χλμ. νότια της Ζακύνθου σύμφωνα με το EMSC.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Σεισμολογικής Επισκόπησης (USGS) δίνει το σεισμό στα 4,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10χλμ. και επίκεντρο τα 42 χλμ. νότια της πόλης της Ζακύνθου.

Η Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,2 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 30χλμ., και επίκεντρο τα 39χλμ. νότια από την πόλη της Ζακύνθου.

Ο σεισμός, εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/10).

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στα Βαλσάματα της Κεφαλονιάς.

Σχετικές ειδήσεις