ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2012

Απαγόρευση πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2012

Την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2012 από τις τράπεζες αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα προβλέπεται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που θα υποβληθεί προς κύρωση στη Βουλή το ταχύτερο δυνατόν.

Η έγκριση της ρύθμισης έγινε ομόφωνα από το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου και επιδιώκει την προστασία των δανειοληπτών, που λόγω της κρίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Επίσης, στην ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα ρυθμίζονται και ζητήματα που αφορούν το ειδικό τέλος των ακινήτων, με στόχο την προστασία των πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, θα ρυθμίζονται επίσης θέματα που αφορούν την αυτοδίκαιη απόλυση των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων καθώς και των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, που συμπληρώνουν 35 έτη υπηρεσίας και το 55ο έτος της ηλικίας τους και υπάγονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου, καθώς και θέματα που αφορούν την εφεδρεία.