ΕΛΛΑΔΑ

Ικαρία - Συγκλονίζει ο σύντροφος της αστροφυσικού: «Είμαι συντετριμμένος»

Ικαρία - Συγκλονίζει ο σύντροφος της αστροφυσικού: «Είμαι συντετριμμένος»

Ικαρία: Το θρίλερ της Ικαρίας με την αστροφυσικό που αγνοούνταν για 72 ώρες και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα είχε τραγικό επίλογο. Η άτυχη Βρετανίδα αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ εντοπίστηκε νεκρή σε χαράδρα 20 μέτρων βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους και τον Κύπριο σύντροφό της, ο οποίος κλήθηκε να αναγνωρίσει το πτώμα της.

Για 72 ώρες στην Ικαρία είχε σημάνει συναγερμός. Ειδικά κλιμάκια από Αθήνα είχαν στήσει μία γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού της Βρετανίδας αστροφυσικού, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από το πρωί της Δευτέρας, όταν σύμφωνα με τον Κύπριο σύντροφό της Κυριάκο Ασίκαλη, πήγε για τρέξιμο.

Δυστυχώς, το απόγευμα της Τετάρτης το πτώμα της αστροφυσικού εντοπίστηκε σε χαράδρα 20 μέτρων, καταπλακωμένο από μεγάλους πέτρινους όγκους, ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε με τον σύντροφό της.

Στο σημείο έσπευσαν τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ προκειμένου να το ανασύρουν, μαζί με πυροσβέστες. Ο Κυριάκος, ο σύντροφος της άτυχης 34χρονης, έφτασε στο σημείο και αναγνώρισε το πτώμα

Σύμφωνα με μαρτυρίες χρειάστηκε να συγκρατηθεί από τους αστυνομικούς για να μην τρέξει κι αυτός στο γκρεμό.

Ο ίδιος μιλώντας στην Daily Mail για τον θάνατο της συντρόφου του συγκλονίζει: «Είναι πολύ δύσκολο να σας περιγράψω πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Είμαι συντετριμμένος και μου είναι πολύ δύσκολο να σας πω τι ακριβώς συνέβη».

«Θα σας μιλήσω στο μέλλον, αλλά όχι αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο 38χρονος που θρηνεί το χαμό της συντρόφου του.

Δείτε στη gallery τον σύντροφο της άτυχης Νάταλι:

Ο Κυριάκος παραμένει στο νησί της Ικαρίας, ενώ σύμφωνα με την Daily Mail αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο. «Πρέπει να ρυθμίσω κάποια πράγματα και μετά θα φύγω», ανέφερε ο 38χρονος.

Μάλιστα, ο ίδιος όταν ρωτήθηκε γιατί έφτασαν στην Ικαρία αστυνομικοί του Εγκληματολογικού από την Αθήνα, είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα.

Δείτε φωτογραφίες της άτυχης αστροφυσικού:

Έπεσε αγκαλιά με τον βράχο

Η Νάταλι Κρίστοφερ έπεσε στο κενό μαζί με το μεγάλο πέτρινο όγκο που βρέθηκε πάνω της. Αυτός ήταν η αιτία της μοιραίας πτώσης, με την αποκόλλησή του, παρασύροντας την άτυχη Αγγλίδα η οποία έκανε την επιλογή να τον χρησιμοποιήσει.

Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης και οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ.

Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί σε ποσοστό 98% από τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Το 2% της επιφύλαξης αφορά στα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα γίνουν μετά τη νεκροτομή, δηλαδή την περίπτωση δηλητηρίασης.

Από την πρώτη στιγμή, προσθέτει η εφημερίδα, δεν φαίνονταν ίχνη πάλης της 34χρονης με άλλο άτομο. Με απόλυτη βεβαιότητα διαπιστώθηκε επίσης ότι το σημείο όπου βρέθηκε η Αγγλίδα, ήταν αυτό της πτώσης και του ακαριαίου θανάτου και δεν υπήρχε καμία πιθανότητα μεταφοράς της από άλλο σημείο και «σκηνοθεσία» σκηνικού πτώσης».

«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος», δήλωσε αρχικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης.

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες. Υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος», πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως η πτώση και ο θάνατος προήλθαν από την παράτολμη προσπάθεια της Νάταλι να αναρριχηθεί ή να καταρριχηθεί σε αυτόν τον απότομο βράχο. Επεσήμαναν πως η άτυχη γυναίκα έπεσε «αγκαλιά» με το μεγάλο πέτρινο όγκο που βρέθηκε πάνω της, ο οποίος ήταν η αιτία της πτώσης της με την αποκόλλησή του.