ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη «βόμβα»: Ο Ωνάσης γνώριζε αυτούς που σκότωσαν τον γιο του Αλέξανδρο

Αποκάλυψη «βόμβα»: Ο Ωνάσης γνώριζε αυτούς που σκότωσαν τον γιο του Αλέξανδρο

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ο άνθρωπος σκιά του Αριστοτέλη Ωνάση, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 95 ετών το περασμένο Σάββατο 17 Αυγούστου.

«Γνώρισα διασημότητες, που μόνο ως ρεπόρτερ θα μπορούσα να πλησιάσω. Κάποιες, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα Μερκούρη, ο Τέλης Σαβάλας, με τίμησαν με τη φιλία τους. Υπήρξα ένας ρεπόρτερ που κωπηλάτησε σε ήρεμες θάλασσες με γοργόνες και δελφίνια, αλλά και σε επικίνδυνα περάσματα με πιράνχας και σε αγριεμένους ωκεανούς με καρχαρίες… Λένε ότι η δημοσιογραφία είναι υπέροχο επάγγελμα, αρκεί να την εγκαταλείψεις έγκαιρα. Εγώ την διοχέτευσα στα βιβλία μου».

Με τα λόγια αυτά, στην προσωπική του ιστοσελίδα ο εκλιπών σήμερα δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος («έφυγε» σε ηλικία 95 ετών) περιγράφει την πολυτάραχη επαγγελματική του ζωή δίπλα σε προσωπικότητες θρύλους.

Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά η εφημερίδα Espresso ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος πήρε μαζί του τα μυστικά που του εκμυστηρεύτηκε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Αυτά αφορούσαν τη δολοφονία του γιου του Ωνάση, Αλέξανδρου, τις γυμνές φωτογραφίες της Τζάκι Κέννεντυ και το «μεγάλο λάθος» με την Μαρία Κάλλας.

Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος με τα δικά του λόγια, όπως είναι γραμμένα στο προσωπικό του site, όπου παρέμεινε δραστήριος μέχρι και το τέλος. Μέχρι και το Σάββατο, 17.08.2019, όταν ο Έλληνας ρεπόρτερ, έφυγε από την ζωή.

Δείτε την gallery:

Ο άνθρωπος – σκιά του Αριστοτέλη Ωνάση Έλληνα κροίσου έκανε γνωστό ότι όλα ξεκίνησαν όταν κατάφερε να του πάρει αποκλειστική συνέντευξη, μετά την οποία οι δυο τους έγιναν και φίλοι, αλλά στην συνέχεια και συνεργάτες.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε εμπιστευτεί πολλά από τα μυστικά του στον Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ο οποίος μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Νικολίζα, ήταν κατηγορηματικός: «Πρόσεξε, μικρέ, αυτά που λέμε θα τα γράψεις μετά τον θάνατό μου. Μη δω τίποτα με ανοιχτά τα μάτια μου, θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα.

Ο Ωνάσης κάποτε μου είχε πει: «Τα μεγάλα μυστικά βγαίνουν μετά θάνατον«. Και με τον Αρίστο είχαμε υπογράψει χαρτί για κάποια πράγματα που μου είχε εκμυστηρευτεί και θα τα έβγαζα στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του.

Τώρα σου εξομολογούμαι κι εγώ αυτό: Ήρθαν και με βρήκαν οι ιθύνοντες μεγάλης εκδοτικής εταιρείας γερμανικών συμφερόντων πριν ένα μήνα περίπου για να τους πω τα μυστικά του Ωνάση, μυστικά που ο ίδιος μού είχε εκμυστηρευτεί για να βγουν μετά τον θάνατό του. Η επιταγή είχε πάνω πολλά μηδενικά…».

Οι αποκαλύψεις

Σύμφωνα με όσα γράφει η Espresso ο δημοσιογράφος πριν τον θάνατό του ανέφερε: «Θα σου πω μια τελευταία εξέλιξη στο θέμα του Αριστοτέλη. Τον περασμένο Μάιο με πήρε κάποιος πολύ γνωστός Έλληνας με σκοπό να με συναντήσει. Του είπα ότι εγώ δεν βγαίνω από το σπίτι μου και αν ήθελε να έρθει στο δικό μου.

Πράγματι, κλείσαμε ραντεβού και έρχονται στο σπίτι μου δύο άντρες και μια γυναίκα. Ο ένας είναι πολύ γνωστό πρόσωπο μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας. Μου έφεραν ακριβό σμυρναίικο γλυκό και το πιο ακριβό κρασί της αγοράς…

«Κύριε Λιμπερόπουλε, από εσάς θέλουμε μόνο ένα πράγμα: Να μας πείτε αυτά που σας είχε εκμυστηρευτεί ο Ωνάσης και δεν τα βγάλατε ποτέ στη δημοσιότητα, καθώς και αν επιθυμείτε όλο το αρχείο σας να περιέλθει στο ίδρυμα (σ.σ. παραλείπει να αναφέρει το όνομα), όπου ειδική αίθουσα θα φέρει το όνομά σας».

Στην ερώτηση αν… υπέγραψε, απάντησε: «Φυσικά και υπέγραψα. Ο μ@@@ς θα είχα πολλά λεφτά, αλλά τα έφαγα. Και πού να φανταστώ, όμως, ότι θα έφτανα μέχρι τα 95 χρόνια μου; Όταν είσαι νέος, πιστεύεις ότι μπορεί και να πεθάνεις αύριο και θέλεις να γλεντήσεις μέχρι τέλους τα πάντα».

Δείτε την gallery:

«Ο Ωνάσης ήξερε τους δολοφόνους του γιου του»

Επίσης στο ρεπορτάζ της Espresso αναφέρεται ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης γνώριζε από την πρώτη στιγμή τους δολοφόνους του γιου του, όμως φοβόταν πως αν αποκάλυπτε την αλήθεια, θα είχε την ίδια τύχη και η κόρη του, Χριστίνα.

«Ήξερε τα πάντα και ξέρω τα πάντα… Όλα αυτά θέλουν να γράψω. Το κατάλαβες νεαρέ;».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Θεός του χάους»: Αστεροειδής – τέρας απειλεί τη Γη – Συναγερμός στη NASA

Η «καυτή» Κρητικιά που ξετρέλανε τους άνδρες με το χορό της! (vid)

Σχετικές ειδήσεις