ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου: «Αυτά τα καλώδια με ανατριχιάζουν» έλεγε ο πιλότος (vid)

Πτώση ελικοπτέρου: «Αυτά τα καλώδια με ανατριχιάζουν» έλεγε ο πιλότος (vid)
In Time

Η συγκλονιστική μαρτυρία από τον γιο του

Ο άτυχος πιλότος Νίκος Καρυστινός ήταν γνώστης των κινδύνων που έκρυβε το μη αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο στον Γαλατά.

«Το γνώριζε το σημείο και σε πολλές συζητήσεις μας έλεγε "αυτά τα καλώδια εκεί στον Πόρο με ανατριχιάζουν"», δήλωσε ο γιος του στον Alpha. «Και αυτά ήταν τα καλώδια που του κόστισαν τη ζωή», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Γρηγόρης Καρυστινός «το ελικοδρόμιο είναι χωράφι, δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει σήμανση και πόσες φορές μου έλεγε ότι είναι επικίνδυνο δεν τηρεί τίποτα από αυτά που θα έπρεπε να τηρούσε».

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας καταπληκτικός πατέρας, και ήμουν τυχερός που τον έζησα. Μακάρι να γίνω και εγώ το μισό από τον πατέρα μου άξιος και ελπίζω οι πιλότοι μας γενικότερα να έχουν καλύτερη τύχη στις πτήσεις τους. Σαν αετό τον θυμόμαστε, σαν αετός έφυγε. Πάντα θα τον αγαπάμε πάντα θα τον έχουμε στις καρδιές μας» σημειώνει και τονίζει πως ο πατέρας του είχε στο ενεργητικό του σχεδόν 7.000 ώρες πτήσεων.

Τα ακριβή αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι τρεις επιβαίνοντες αναμένεται να φέρει στο «φως» το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή μηχανικό πρόβλημα.

Τα αποτελέσματα των ερευνών θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, είναι πρώιμο το στάδιο της διερεύνησης των αιτιών και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Ωστόσο, πληροφορίες κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ακολούθησε έκρηξη και μετά σημειώθηκε η συντριβή στη θάλασσα.

Πάντως, η Επιτροπή επιβεβαιώνει έγγραφό της προς την ΔΕΔΔΗΕ και τις αρμόδιες Αρχές, όπου ζητούσε να υπάρξει ειδική σήμανση στα καλώδια της ΔΕΗ (τοποθέτηση ειδικών ανακλαστήρων), προκειμένου να είναι απολύτως ορατά από τους πιλότους, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πρόσκρουσης στα καλώδια της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελίες - σοκ για τις βίλες των οργίων στην Μύκονο: Όλοι στο Δήμο ξέρουν, αλλά κανείς δεν μιλά