ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ σε Ηλεία και Αρκαδία

Φωτιά ΤΩΡΑ σε Ηλεία και Αρκαδία

Πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα (23/8/2019) σε Νέα Μανωλάδα Ηλείας και Μεγαλόπουλη Αρκαδίας.

Στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.

Η φωτιά καίει σε αγροτικές εκτάσεις με ξερά χόρτα κοντά στην Εθνική Οδό, σε περιοχή που πριν λίγες ημέρες είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά.

Στην περιοχή βρίσκονται ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Δημήτρης Αντωνάκης, ο διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Αργύρης Φαλίδας, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Επίσης φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Στην περιοχή ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σε 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο

Και για αύριο, Σάββατο (24/08) παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 4- για έξι περιφέρειες της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων),
Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος),
Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία),
Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος),
Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία), καθώς και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Ελισάβετ Ναζλίδου

Πέθανε η σύζυγος του Λάκη Λαζόπουλου

Σχετικές ειδήσεις