ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2019: Οχτώ μέρες γεμάτες Ινδία – Όλο το πρόγραμμα της έκθεσης

ΔΕΘ 2019: Οχτώ μέρες γεμάτες Ινδία – Όλο το πρόγραμμα της έκθεσης
Οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης «γέμισαν» ελέφαντες τιμώντας την Ινδία ενόψει της ΔΕΘ 2019

Με τιμώμενη χώρα την Ινδία η οποία παρέλαβε τη «σκυτάλη» από τις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η 84η ΔΕΘ συνεχίζει την παράδοση της σύνδεσής της με την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, ενώ ταυτόχρονα, αποτελεί μία γιορτή καινοτομίας και πολιτισμού, με διεθνή ακτινοβολία.

Και στη φετινή διοργάνωση θα τηρηθεί ένα πλαίσιο πιστό στην «χωρίς τσιγάρο» κουλτούρα, απαγορεύοντας αυστηρά το κάπνισμα στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα παροτρύνονται να καπνίζουν μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους.

Το συνολικό του όραμα για την ψηφιακή Ελλάδα θα παρουσιάσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες μέσω 14 εξομοιωτών VR, να ζήσουν την από προσομοίωση βολής, εκπαίδευση ΟΥΚ και πτήση με F-16 μέχρι Helo Dunker απεγκλωβισμό από το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και έρευνα και διάσωση.

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, το Τάγμα Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς, την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών και να δουν τμήμα της παλιάς γέφυρας του Αξιού (τύπου Μπέλεϋ), η οποία θα παρουσιαστεί από τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ).

Παράλληλα, δεκάδες θα είναι οι παρουσιάσεις και τα workshops γύρω από τις δράσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ στο περίπτερο 1 θα παρουσιαστούν και εκθέματα που το κοινό θα δει από κοντά για πρώτη φορά, όπως είναι το ελικόπτερο Kiowa.

Τέλος, θα υπάρχει παιδικός στίβος μάχης, πύργος αναρρίχησης –καταρρίχησης, αλλά και δυνατότητα face painting.

Δείτε το πρόγραμμα της ΔΕΘ 2019

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr