ΕΛΛΑΔΑ

Αττική Οδός: «Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα διόδια»

Αττική Οδός: «Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα διόδια»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ανακοίνωσή της η Αττική Οδός έκανε σήμερα (04/09) γνωστή την απόφασή της.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Σχετικά με την απόφαση του ΔΣ της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει την αύξηση των διοδίων που είχε ανακοινώσει πριν τις εκλογές, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως ξεκαθαρίσαμε, επίσης, ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ'όλα, το καλό του πολίτη».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξάνονταν κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες και συγκεκριμένα σε δύο δόσεις, μια την 1η Ιουλίου 2019 και μία την 1η Ιανουαρίου 2020.

Την πρώτη Ιουλίου από 2,80 ευρώ θα πήγαιναν στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου θα πήγαιναν από 3 ευρώ στα 3,30, ενώ για τα φορτηγά και άλλα μεγαλύτερα οχήματα οι αυξήσεις θα ήταν ακόμα πιο τσουχτερές.

Στην κατηγορία πέντε η συνολική αύξηση ξεπερνούσε το ένα ευρώ αφού από την 1η Ιουλίου θα πήγαινε από 7,10 ευρώ σε 7,50 και από την 1η Ιανουαρίου στα 8,20 ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ: Ληστεία σε χρηματαποστολή στη Δάφνη

Ναυμαχία Ελλάδας - Τουρκίας στο Καστελλόριζο: Κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου - Κρίσιμη η σημερινή μέρα

Σχετικές ειδήσεις