ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: «Βράζει» η Φθιώτιδα για την μεταφορά μεταναστών - «Δεν θα γίνουμε Μόρια»

Προσφυγικό: «Βράζει» η Φθιώτιδα για την μεταφορά μεταναστών - «Δεν θα γίνουμε Μόρια»
Κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο οι κάτοικοι της περιοχής

Κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Ανατολική Φθιώτιδα ένεκα της είδησης ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) φτιάχνει νέο hot spot στο στρατόπεδο "Γεωργίου Παπαποστόλου", το οποίο βρίσκεται μέσα στον Καραβόμυλο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να γίνει άμεσα γνωστή, ούτως ώστε μέσα σε λίγες ημέρες να στηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, γεγονός που έχει εξοργίσει περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής και τη νέα Δημοτική Αρχή.

Δεν υπάρχει πρόσβαση στο δρόμο

Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα, από το βράδυ της Τρίτης ο Δήμος και οι κάτοικοι έκλεισαν την πρόσβαση στο δρόμο για το στρατόπεδο μέσω της τοποθέτησης μηχανημάτων, ενώ παράλληλα τόνισαν πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει "Μόρια" η Ανατολική Φθιώτιδα.

«Δεν πιστεύουμε αυτά που λένε περί προσωρινής φιλοξενίας. Ούτε για τον αριθμό των ατόμων. Τα έχουν ξαναπεί και έχουν εκτεθεί. θα φυλάμε σκοπιά όλο το 24ωρο και θα είμαστε εδώ μέχρι να καταλάβουν ότι χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν γίνεται τίποτα...», ανέφερε στο Lamiareport κάτοικος της περιοχής.

Η νέα Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, συντάσσεται με τους κατοίκους της περιοχής, επισημαίνοντας πως είναι κάθετα αντίθετη στη μεθόδευση που έγινε και στη δημιουργία νέου hot spot στην περιοχή, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για Κέντρο Φιλοξενίας.

«Δεν είναι δυνατόν σε μια παραλιακή ζώνη που εμείς προγραμματίζουμε να αναπτύξουμε τουριστικά να έρχονται κάποιοι αιφνιδιαστικά με το έτσι θέλω και να λένε θα κάνουμε hot spot. Η βιασύνη, η προχειρότητα και η μεθόδευση με την οποία γίνεται το όλο εγχείρημα δείχνει ότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο....» δήλωσε η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

Με πληροφορίες από: lamiareport

Διαβάστε επίσης:

Οι «μαχητές της φωτιάς»: Το Newsbomb.gr στην 355 Μοίρα Τακτικών Αερομεταφορών