Το Newsbomb.gr στην 84η ΔΕΘ

ΔΕΘ 2019 - Helexpo: Μπαράζ διαδηλώσεων λόγω της έκθεσης - Ποιοι θα «υποδεχθούν» τον πρωθυπουργό

ΔΕΘ 2019 - Helexpo: Μπαράζ διαδηλώσεων λόγω της έκθεσης - Ποιοι θα «υποδεχθούν» τον πρωθυπουργό
INTIME NEWS

«Μπαράζ» διαδηλώσεων έρχεται το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την ομιλία του στο Βελλίδειο.

Ειδικότερα, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι εξής συγκεντρώσεις:

- Συλλαλητήριο στις 18:00 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου, που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

- Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

- Συλλαλητήριο των «μακεδονομάχων» στις 18:00 στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

- Συλλαλητήριο αναρχικών στις 18:00 στην Καμάρα.

Παράλληλα, συλλαλητήριο διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή 06/09 στις 20:00 από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας για ζωή και όχι επιβίωση» συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και η ΓΣΕΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), ενόψει του συλλαλητηρίου, με τη συμμετοχή προέδρων και εκπροσώπων Εργατικών Κέντρων από τη Μακεδονία και τη Θράκη, ο κ. Μουτάφης, οργανωτικός γραμματέας της οργάνωσης, υπογράμμισε πως η ΓΣΕΕ διεκδικεί: Αποκατάσταση της Γενικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, καθώς και του πλαισίου πλήρους απασχόλησης και των μισθών, ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση και ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα δίνει συντάξεις-φιλοδωρήματα, αλλά που θα ανταποκρίνεται στο ύψος των κρατήσεων των ασφαλισμένων.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης αναφέρθηκε στην εβδομάδα δράσεων στη Θεσσαλονίκη, με κορύφωση το συλλαλητήριο του Σαββάτου, λέγοντας πως την Πέμπτη θα παρουσιαστούν συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία με εξειδίκευση για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης ανέφερε πως την Παρασκευή θα γίνει εκδήλωση για την απασχόληση.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την ΔΕΘ

Με κεντρικό άξονα τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στα κτήρια που ήταν υπό κατάληψη αλλά και την γενικότερη κατάσταση στα Εξάρχεια, σχεδιάζει φέτος η ΕΛΑΣ τα μέτρα ασφαλείας για την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υπό την παρουσία 3.300 αστυνομικών.

Οι επιτελείς της Κατεχάκη έχουν διαπιστώσει ότι η παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια και οι επιχειρήσεις εκκένωσης, σε συνδυασμό με το νόμο του ασύλου για τα πανεπιστήμια, θα αποτελέσουν ευκαιρία για ομάδες που θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια, σημειώνει η Μίνα Καραμήτρου στο CNN Greece.

Όμως αυτή τη φορά δεν θα μετακινηθούν για τη Θεσσαλονίκη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τη Αθήνα καθώς οι αρχές θέλουν να παραμείνει στα Εξάρχεια το πέπλο ασφαλείας, ενώ θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ομάδες κουκουλοφόρων να δημιουργήσουν ένταση στην περιοχή με το δεδομένο ότι όλο το βάρος θα βρίσκεται στην βόρειο Ελλάδα.

Έτσι συνολικά 11 διμοιρίες θα μετακινηθούν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα 5 διμοιρίες των ΜΑΤ και 6 των Υ.ΜΕ.Τ. Τα μέτρα ασφαλείας στη διεθνή έκθεση θα ενισχύσουν διμοιρίες από διπλανούς νόμους από τη Θεσσαλονίκη.

Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι να βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό τα κτήρια που είναι σε κατάληψη στη Θεσσαλονίκη και στα οποία δίνουν το παρόν καθημερινά αντιεξουσιαστές. Η επιφυλακή θα αρχίσει 48 ώρες πριν τη ΔΕΘ, καθώς κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακτιβιστικών ενεργειών.

Στους αστυνομικούς έχει γίνει σαφές ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν οι πολίτες που θα θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά όμως δεν θα πρέπει να γίνουν ανεκτά οποιαδήποτε περιστατικά επεισοδίων και να πρέπει να σταματούν εν τη γενέσει τους.

Επίσης στους αστυνομικούς δόθηκαν οδηγίες για ήρεμη και ψύχραιμη αντίδραση σε οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό που θα μπορούσε όμως να προκαλέσει μια γενικευμένη κρίση.

Το ελικόπτερο της αστυνομίας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ εικόνα από τις πορείες θα δίνουν αστυνομικοί που θα βρίσκονται σε υπερυψωμένα κτήρια.

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Με την απουσία ενός πολιτικού αρχηγού αλλά και την συμμετοχή τριών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων θα πραγματοποιηθούν οι πολιτικές ομιλίες στην 84η ΔΕΘ.

Την αρχή φυσικά θα κάνει ο πρωθυπουργός με την ομιλία του το Σάββατο (7/9) στις 19.30 μετά τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Την επόμενη μέρα (Κυριακή 8/9) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, φορολογική μεταρρύθμιση.

Την Δευτέρα 9/9 στις 20:00 στην αίθουσα «ΕΛΛΟΠΙΑ» του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης» θα μιλήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Την σκυτάλη παίρνει την Τετάρτη 11/9 η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» η οποία θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Ν. Γερμανός».

Την Πέμπτη 12/9 ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι (11:30 –12:30) και η Ένωση Κεντρώων (13:30-15:00) με συνέντευξη τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός».

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 και η ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην αίθουσα «ΑΙΜ. ΡΙΑΔΗΣ».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα βρεθεί στη ΔΕΘ την Παρασκευή 13/9 όπου από τις 13:00 ως τις 15.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός».

Τις πολιτικές εμφανίσεις θα κλείσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Το Σάββατο 14/9 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του – δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ώρα- στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» ενώ το μεσημέρι της Κυριακής θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Απών επέλεξε να είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. Σε ανακοίνωση του κόμματος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρει: «Εδώ και δεκαετίες αυτό το επιχειρηματικό εμπορικό γεγονός της Μακεδονίας έγινε αντικείμενο βάρβαρων επεισοδίων, δακρυγόνων, αστυνομικών παρεμβάσεων για την έννομη τάξη, και περιφερόμενων πολιτικών θιάσων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα της χώρας με τα συνεχή του ψεύδη και τα δήθεν προγράμματα Θεσσαλονίκης επισκίαζαν διαχρονικά την τεράστια αξία της ΔΕΘ. Εμείς αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε αυτό τον περιφερόμενο πολιτικό θίασο των ψεύτικων υποσχέσεων, των ψεύτικων προγραμμάτων και των ψεύτικων διλημμάτων! Είναι μια Διεθνής Εμπορική Έκθεση κι έτσι πρέπει να μείνει, γι’ αυτό αρνούμαστε να συμμετάσχουμε! Δε θέλουμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τον εκφυλισμό της και να συντελέσουμε στην υποβάθμιση της τεράστιας αξίας της για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και όλη την Ελλάδα. Ήρθε η ώρα της αλήθειας, αφήνουμε τους άλλους πολιτικούς στα … ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!».

Μην χάσετε στη ΔΕΘ 2019

Η 84η ΔΕΘ συνεχίζει την παράδοση της σύνδεσής της με την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, ενώ ταυτόχρονα, αποτελεί μία γιορτή καινοτομίας και πολιτισμού, με διεθνή ακτινοβολία.

Και στη φετινή διοργάνωση θα τηρηθεί ένα πλαίσιο πιστό στην «χωρίς τσιγάρο» κουλτούρα, απαγορεύοντας αυστηρά το κάπνισμα στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα παροτρύνονται να καπνίζουν μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους.

Το συνολικό του όραμα για την ψηφιακή Ελλάδα θα παρουσιάσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες μέσω 14 εξομοιωτών VR, να ζήσουν την από προσομοίωση βολής, εκπαίδευση ΟΥΚ και πτήση με F-16 μέχρι Helo Dunker απεγκλωβισμό από το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και έρευνα και διάσωση.

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, το Τάγμα Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς, την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών και να δουν τμήμα της παλιάς γέφυρας του Αξιού (τύπου Μπέλεϋ), η οποία θα παρουσιαστεί από τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ).

Παράλληλα, δεκάδες θα είναι οι παρουσιάσεις και τα workshops γύρω από τις δράσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ στο περίπτερο 1 θα παρουσιαστούν και εκθέματα που το κοινό θα δει από κοντά για πρώτη φορά, όπως είναι το ελικόπτερο Kiowa.

Τέλος, θα υπάρχει παιδικός στίβος μάχης, πύργος αναρρίχησης –καταρρίχησης, αλλά και δυνατότητα face painting.

Δείτε το πρόγραμμα της ΔΕΘ 2019

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πρόγραμμα Συναυλιών ΔΕΘ 2019

Για μία ακόμη χρονιά ο συναυλιακός χώρος της 84ης ΔΕΘ, το εμβληματικό Τόξο στην είσοδο της ΧΑΝΘ, θα φιλοξενήσει κάθε βράδυ στις 21:30 από τις 8 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής και θα ταρακουνήσει τα βράδια της πόλης αφού η μουσική και τα τραγούδια που θα ακούσουμε καλύπτουν όλο το φάσμα των μουσικών προτιμήσεων των επισκεπτών της.

Πρεμιέρα στις 8 Σεπτεμβρίου στη σκηνή των Music Events της ΔΕΘ, θα κάνουν ο Θέμης Αδαμαντίδης και οι Μέλισσες ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν τα επόμενα βράδια οι Stavedo, Πάμος Κιάμος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Ο εκπληκτικός Έλληνας Performer Σάκης Ρουβάς θα ανέβει στη σκηνή στις 12 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσουν οι Ελένη Φουρέιρα , ο Μάκης Δημάκης.

Την αυλαία για φέτος στην 84η ΔΕΘ, θα κλείσει το βράδυ της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, με μία μεγάλη συναυλία η Πάολα!

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένας θεσμός συνυφασμένος με την ψυχαγωγία και τη μουσική διασκέδαση αφού κάθε χρόνο ανεβάζει το κέφι και χαρίζει μοναδικές βραδιές στους χιλιάδες επισκέπτες της.

Πρόγραμμα Συναυλιών ΔΕΘ 2019

  • 8 Σεπτεμβρίου – Θέμης Αδαμαντίδης και Μέλισσες
  • 9 Σεπτεμβρίου – Αδελφοί Τσαχουρίδη και Stavento
  • 10 Σεπτεμβρίου – Πάνος Κιάμος
  • 11 Σεπτεμβρίου – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νίκος Πορτοκάλογλου και τα Κίτρινα Ποδήλατα
  • 12 Σεπτεμβρίου – Σάκης Ρουβάς
  • 13 Σεπτεμβρίου – Ελένη Φουρέιρα και Αναστάσιος Ράμος
  • 14 Σεπτεμβρίου – Μάκης Δημάκης, Ειρήνη Παπαδοπούλου και Βασίλης Δήμας
  • 15 Σεπτεμβρίου – Πάολα

Τις συναυλίες μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι οι επισκέπτες μόνο με το εισιτήριο γενικής εισόδου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Νεκρή πασίγνωστη Ολυμπιονίκης

Πότε ανοίγουν τα σχολεία 2019 - Τι ώρα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι