Ανανεώθηκε:

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η συγκινητική τελευταία του ανάρτηση στο Instagram (pics)

Διαμαντόπουλος Χρήστος Διαμαντόπουλος Χρήστος

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η συγκινητική τελευταία του ανάρτηση στο Instagram (pics)
Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε κάνει μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα, ο αγαπημένος τραγουδοποιός προχώρησε σε ανάρτησε στα stories του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε στην gallery την τελευταία ανάρτηση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα:

545150_10150884273809480_40579232_n-37.jpg
01
Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε κάνει μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

ΣΟΚ στον καλλιτεχνικό κόσμο

Σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του σπουδαίου τραγουδιστή και τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τα ξημερώματα, σε ηλικία 63 ετών.Ο συνάδελφός του, Κώστας Μακεδόνας, μιλώντας στην εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί" εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του «φίλου» του όπως είπε και μίλησε για τις στιγμές που βρέθηκαν μαζί επί σκηνής.

Δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση του θανάτου του, την οποία μόλις είχε πληροφορηθεί, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν το πιστεύω! Προσπαθώ να μην το πιστέψω..."

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αγαπητός τραγουδοποιός και τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή τα ξημερώματα της Δευτέρας (09/09).

Τις τελευταίες ημέρες και μετά τη συναυλία που πραγματοποίησε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας διέμενε στο σπίτι που διατηρούσε στον Πτελεό.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελευταία συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα:

Σήμερα τα ξημερώματα, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα που υπέστη στη διάρκεια της νύχτας.

Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους "P.L.J. Band" με τίτλο "Gaspar", ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, "Émigré", Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, "Κίτρινα Ποδήλατα", Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, "Μagic De Spell", Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλιππος Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, "W.C." κ.α.

Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Δισκογραφία

  • Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
  • Διδυμότειχο Blues (1991)
  • Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
  • Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
  • Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
  • Παυσίλυπον (1997)
  • Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
  • Ένας κι Ένας (2000)
  • Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)
  • Στο Αφιερώνω (2003)
  • Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
  • Αλκυονίδες Μέρες (2005)
  • Ήρωες με Καρμπόν (2006)
  • Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
  • Η Ενοχή των Αμνών (2010)
  • Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
  • Μία τρύπα στον καιρό … κύριε Μάνο (2014)
  • Άλλαξαν πολλά (2017)

Μουσική για θέατρο

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο στις παραστάσεις:

  • "Όπως σας αρέσει" του θεάτρου Τέχνης
  • "Τρικυμία" του Σαίξπηρ
  • "Ομήρου Ιλιάδα"
  • "Ο πρίγκιπας και ο φτωχός"
  • "Χωρίς οικογένεια"
  • "Η θαλλασοχώρα"
  • "Ο πεταλουδόσαυρος"
  • "Τρωάδες"

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός ΤΩΡΑ στο Λονδίνο

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved