ΕΛΛΑΔΑ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Οι τελευταίες δραματικές στιγμές – Η αγωνία της κόρης του και η μάχη του ΕΚΑΒ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Οι τελευταίες δραματικές στιγμές – Η αγωνία της κόρης του και η μάχη του ΕΚΑΒ
«Έφυγε» ο σπουδαίος καλλιτέχνης Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Θρήνος στην ελληνική μουσική σκηνή, καθώς πέθανε ένας εμβληματικός συνθέτης και τραγουδιστής. Ο λόγος για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο εξοχικό του στον Πτελεό Μαγνησίας και τα ξημερώματα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό, ο αγαπημένος τραγουδοποιός, που αφήνει πίσω του τεράστια παρακαταθήκη με την μουσική του, μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για το περιστατικό στις 04:30 από την κόρη του καλλιτέχνη.

Χθες το βράδυ διασκέδαζε με παρέα στην περιοχή «Πηγάδι» της Μαγνησίας. Σε επικοινωνία του τηλεοπτικού σταθμού STAR, με τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό του «Ράδιο Ένα» Βόλου, Ηλία Κουτσέρη, ανέφερε ότι ο ερμηνευτής ήταν ευδιάθετος χθες βράδυ και διασκέδαζε με την παρέα του στο χωριό «Πηγάδι» στον Πτελεό.

Γύρω στις 22:00 αποχώρησε για το σπίτι, προκειμένου να ξεκουραστεί, καθώς σήμερα θα ταξίδευε για Αθήνα. «Είχε ζωντάνια και ενεργητικότητα, τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό συμβάν» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Η τελευταία του συναυλία ήταν με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, πριν από τρεις ημέρες.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες του μεγάλου καλλιτέχνη:

Η συναυλία «Μαζί για το Παιδί» που έμεινε στα σκαριά

Το τρένο της κοινής πορεάις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Νίκου Πορτοκάλογλου που ξεκίνησε πέρυσι με το πρόγραμμα που παρουσίαζαν, θα τερμάτιζε αύριο, Τρίτη 10/9 στο Ηρώδειο σε μια μεγαλειώδη συναυλία για τους σκοπούς της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ωστόσο, ο αδόκητος χαμός του ηγέτη του γκρουπ «Τερμίτες», με το οποίο ο Μαχαιρίτσας και ο Αντώνης Μιτζέλος, άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ελληνική μουσική σκηνή, ματαιώνει τα σχέδια της οργάνωσης, που χάνει έναν ακόμη σπουδαίο πρέσβη του έργου της...

Τα συγκινητικά μηνύματα στα social media

Με το που έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, πλήθος κόσμου -τόσο από τον καλλιτεχνικό όσο και από τον πολιτικό χώρο- αποχαιρετούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον σπουδαίο καλλιτέχνη, εκφράζοντας την θλίψη τους για την μεγάλη αυτή απώλεια.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ένας μεγάλος τραγουδοποιός, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν είναι πια κοντά μας. Τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν πάντα».

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο τον σπουδαίο καλλιτέχνη, με ανάρτηση της στο Instagram, μέσα από δικούς του στίχους. «’Μοιάζουν όλα στου χρόνου τη δίνη σαν φωνές που ο άνεμος σβήνει, ό,τι ωραίο μας φαίνεται λίγο. Είναι αργά πρέπει να φύγω’. Οι στίχοι του Νίκου Μπότσα από το τραγούδι του Λαυρέντη «Άλλαξαν πολλά» για ένα αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.» έγραψε η Σοφία Ζαχαράκη.

Τα συλλυπητήριά του έστειλε και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μέσα από το Twitter, γράφοντας: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Υπήρξε τραγουδιστής ορόσημο για τη σύγχρονη Ελλάδα. Αιωνία του η μνήμη».

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter εξέφρασε την θλίψη για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο Νίκος Κοτζιάς. Ο ίδιος σε ανάρτησή του έγραψε: «Έφυγε από κοντά μας ο Λαυρέντης, αλλά δεν θα σταματήσουν να μας συνοδεύουν στα αυτιά, στο μυαλό και στην ψυχή μας οι μελωδίες και η φωνή του. Εφεξής θα τραγουδά στη γειτονιά των αγγέλων, μαζί με τους πρόσφυγες από τη γη».


Με μηνύματα στο Facebook, είπαν «το τελευταίο αντίο» και ο Γιάννης Κότσιρας, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Έλενα Ακρίτα και η Ελένη Δήμου, εκφράζοντας την θλίψη τους για τον χαμό του καλλιτέχνη.

Δείτε στην gallery τα μηνύματα:

Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τη μουσική. Αργότερα εργάστηκε σε αποθήκη δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ, το 1978, με αγγλικό στίχο, με τους P.L.J. Band, υπό τον τίτλο «Gaspar» - ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.


Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδά αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Το 1983, οπότε κυκλοφορήσε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος P.L.J., το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά την προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτη και ερμηνευτή.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Émigré, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, Κίτρινα Ποδήλατα, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Μagic De Spell, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, W.C. κ.ά.
Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Συγκλονίζουν τα λόγια του Κώστα Μακεδόνα – Δείτε τι είπε (vid)

Σχετικές ειδήσεις