ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες – σοκ στο Πάρκο Τρίτση: Νεκρά ψάρια και εγκατάλειψη

Εικόνες – σοκ στο Πάρκο Τρίτση: Νεκρά ψάρια και εγκατάλειψη
Θλιβερές εικόνες στο Πάρκο Τρίτση
INTIME

Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο είναι περίπλοκο και έχει πολλές διαστάσεις.

Πλήρως εγκαταλελειμμένο μοιάζει το τελευταίο διάστημα το Πάρκο Τρίτση, σύμφωνα με φωτογραφίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι φωτογραφίες είναι το ελάχιστο νερό της λίμνης, κάποια νεκρά ψάρια και ένα κανάλι που επίσης περιέχει λιγοστό νερό.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας, ο δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, και ακολούθησαν απανωτά δημοσιεύματα και μια επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, ο οποίος φωτογραφήθηκε μπροστά στην μισοάδεια λίμνη. Πολλά ερωτήματα «γεννήθηκαν» μέσα από τις συγκεκριμένες ενέργειες, με την κοινή γνώμη να αναρωτιέται μήπως αυτό είναι προετοιμασία για αποφάσεις που αναμένονται. Σύντομα το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει ωστόσο, καθώς ολοκληρώνεται η θητεία του Φορέα διαχείρισης του Πάρκου.

Παράλληλα είχαμε δημόσιες τοποθετήσεις του δημάρχου Ιλίου κ. Ζενέτου να εξαπολύει μύδρους κατά του Φορέα, ο οποίος απάντησε με ένα εκτενές δελτίο τύπου βάλλοντας κατά του Δήμου.

Το CNN Greece, μίλησε με τους κύριους εμπλεκόμενους, δηλαδή τον δήμαρχο Ιλίου στα όρια του οποίου βρίσκεται διοικητικά το Πάρκο, τον πρόεδρο του Φορέα κ. Γιάννη Πολύζο, ενώ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος δεν θέλησε να τοποθετηθεί λέγοντάς ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να πει προς το παρόν για το Πάρκο και επιφυλάχτηκε για το άμεσο μέλλον. Παράλληλα, έκανε και αυτοψία όπου διαπίστωσε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από μερικά νεκρά ψάρια, πολύ πιο δύσκολα στην επίλυση τους και όχι μόνο για γραφειοκρατικούς λόγους και το θέμα ανακινείται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή.

Ας δούμε καταρχάς το πλαίσιο μέσα στο οποία ανακινήθηκε το θέμα του Πάρκου Τρίτση και νομίζω ότι βλέποντας και ακούγοντας κανείς και τις δυο συνεντεύξεις που παρουσιάζονται, των κυρίων Ζενέτου, και Πολύζου, θα συμφωνήσει ότι το θέμα είναι περίπλοκο και έχει πολλές διαστάσεις.

Νίκος Ζενέτος (δήμαρχος Ιλίου): Κακή η εικόνα στο Πάρκο Τρίτση

Γ. Πολύζος: Ο Δήμος Ιλίου δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του για το Πάρκο Τρίτση

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ - Εποχικό επίδομα: Από σήμερα (10/9) αρχίζουν οι πληρωμές - Ποιοι το δικαιούνται

Σχετικές ειδήσεις