ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το doodle της Google για τη νέα σχολική χρονιά

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το doodle της Google για τη νέα σχολική χρονιά

Το doodle της Google για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με τα βιβλία στη θέση τους, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας, και με το μεγαλύτερο μέρος των κενών να έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ξεκινάει και επίσημα το πρωί της Τετάρτης (11/9), η νέα σχολική χρονιά.

Το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Πάντως, όπως υποστηρίζει η ΟΛΜΕ, παρά τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση τα κενά έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 35-40%.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, υπάρχουν ακόμη κενά, κυρίως σε λύκεια, στις ειδικότητες φιλολόγων, φυσικών και μαθηματικών, απόρροια της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από φέτος. Έτσι, σήμερα, Τρίτη, έξω από το υπουργείο Παιδείας, «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου», καθώς πρόκειται για ειδικότητες που αφορούν μαθήματα πανελλαδικών εξεταζόμενα.

Το doodle της Google

Οκτώ χρήσιμες συμβουλές για νέους γονείς

  • Επισκεφθείτε το σχολείο ή την τάξη πριν από την πρώτη ημέρα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, δείξτε στο παιδί σας εξωτερικά το σχολείο για να δει που βρίσκεται και πόσο κοντά ή μακριά είναι από το σπίτι.
  • Διαβάστε του μερικά βιβλία για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Οι ιστορίες μέσα από τα μάτια ενός ήρωα μπορεί να το βοηθήσει να ξεπεράσει πολλούς από τους φόβους του.
  • Συζητήστε με το παιδί σας για τα συναισθήματά του σχετικά με το σχολείο, τους φίλους, τους δασκάλους και τις νέες δραστηριότητες.
  • Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση! Το …μυστικό για να ετοιμάζεστε κάθε πρωί για το σχολείο απαιτεί εξάσκηση. Γι’ αυτό τις ημέρες που απομένουν για την έναρξη του σχολείου, καθιερώστε την πρωινή ρουτίνα. Σηκωθείτε νωρίς, φάτε μαζί του πρωινό, και ντυθείτε σαν να επρόκειτο να φύγετε για το σχολείο.
  • Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί εφόσον χρειαστεί κάτι στο σχολείο. Διαφορετικά θα πρέπει να μη ντραπεί να ζητήσει τη βοήθεια της δασκάλας του αν τη χρειαστεί.
  • Ξεκινήστε μαζί να φτιάχνετε ένα οικογενειακό άλμπουμ προσθέτοντας φωτογραφίες σας ( δικές σας και του παιδιού σας) καθόλη τη διάρκεια του έτους.
  • Αυτή η κοινή δραστηριότητα έχει ως στόχο να περνάτε χρόνο μαζί με το παιδί μιλώντας παράλληλα για διάφορα θέματα καθώς θα φτιάχνετε το κολάζ από φωτογραφίες.
  • Ρωτήστε το παιδί σας τι είδους σνακ θέλει να τρώει και αφού προμηθευτείτε τα υλικά ετοιμάστε μαζί τουλάχιστον ένα από αυτά.
  • Πηγαίνετε μαζί να αγοράσετε τα σχολικά είδη. Είναι ίσως από τις καλύτερες στιγμές της σχολικής χρονιάς για τα μικρά παιδιά. Η αγορά τσάντας , κασετίνας, και κάθε είδους σχολικής ύλης, ενθουσιάζει τα παιδιά και τα κάνει να ξεχνούν το άγχος τους.

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.