ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι: Συνεχείς αναζωπυρώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

Μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι: Συνεχείς αναζωπυρώσεις και θυελλώδεις άνεμοι
Για δεύτερο 24ωρο μαίνεται η φωτιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτιά: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις πολλές διάσπαρτες εστίες δίνουν σήμερα Κυριακή (15/09) στο Λουτράκι, οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ήδη από το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ανανεώσει και ενισχύσει τις δυνάμεις που επιχειρούν στο Λουτράκι, προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά για να μπορέσουν να την ελέγξουν.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, ενώ δύο πεζοπόρα τμήματα μεταφέρθηκαν στην κορυφή του βουνού με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής, μαζί με μια δεξαμενή πέντε τόνων νερού, και αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά από το σημείο αυτό, καθώς το ανάγλυφο της περιοχής είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει την κίνηση οχημάτων.

Αυτή την ώρα επιχειρούν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις είναι συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και των δήμων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς, αλλά το πρωί, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, άρχισαν οι αναζωπυρώσεις.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από την φωτιά στο Λουτράκι:

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές εστίες διάσπαρτες σε μια μεγάλη περίμετρο, βόρεια και δυτικά της πόλης του Λουτρακίου.

Η φωτιά έφτασε έως την Μονή του Αγίου Παταπίου, που έχει εκκενωθεί από χτες, αλλά δεν την απείλησε, καθώς όλη η περιοχή γύρω είναι αποψιλωμένη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετώπισαν.

Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκτιμούν ότι η αποφασιστική μέρα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς θα είναι αύριο, που αναμένεται ότι θα σταματήσουν εντελώς οι άνεμοι.

Δείτε το βίντεο:

Σε ό,τι αφορά την εικόνα στα υπόλοιπα μέτωπα που άνοιξαν χτες, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στα Μέγαρα.

Εκκενώθηκαν μοναστήρι και γηροκομείο

Για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Λουτρακίου-Περαχώρας, εκκενώθηκαν - σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ -, το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Κυριακής (15/09) σε δασική, δύσβατη περιοχή στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείο πηγαίνει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, ενώ από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου έχουν σταλεί υδροφόρες.

Ακόμα έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα, Κυριακή (15/9), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 4- για έξι περιφέρειες και συγκεκριμένα:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)

Όλες οι δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα ενώ από την Πυροσβεστική απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112

Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter, ενώ παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στήνει «φάκα» στο Καστελλόριζο η Τουρκία – Θα το πληρώσει ακριβά

Τέλη Κυκλοφορίας 2020: Αυτά είναι τα ποσά που θα πληρώσουμε

Σχετικές ειδήσεις