Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δύο νέα Κέντρα Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αθήνα

Διονυσία Προκόπη Διονυσία Προκόπη

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δύο νέα Κέντρα Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αθήνα
Ε.Ε.Σ.

Δύο επιπλέον Κέντρα Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, δυναμικότητας 64 ατόμων συνολικά, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στην Αθήνα, σε ιδιόκτητο κτήριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.).

Σκοπός της έναρξης λειτουργίας των δομών είναι η αντιμετώπιση των αυξημένων και άμεσων αναγκών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, όπως αυτή αποτυπώθηκε σε συνάντηση του προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ήδη στις νέες δομές έχουν μεταφερθεί 54 ασυνόδευτα ανήλικα από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, με τη σύμβουλο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Δήμητρα Ευαγγέλου και τον γενικό γραμματέα του Ε.Ε.Σ. Γεώργιο Σκούμα, υποδέχτηκε τους ανήλικους διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή και άνετη διαβίωσή τους. Ο κ. Αυγερινός ευχαρίστησε, επίσης, τους εθελοντές και των τριών Σωμάτων του Οργανισμού (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σώματος Σαμαρειτών), καθώς και το μόνιμο προσωπικό, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να ανταποκριθεί επιτυχώς, σε ελάχιστο χρόνο, στη δέσμευσή του απέναντι στο Υπουργείο.

Σημειώνεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός λειτουργεί τρία ακόμα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Βόλο, στα Καλάβρυτα και στην Αθήνα.

Την ικανοποίησή του για τη μεταφορά μέσα σε 15 ημέρες των 54 ασυνόδευτων ανηλίκων εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με μήνυμά του στο twitter.

«Πολλοί έλεγαν ότι δεν γίνεται. Κι όμως, σε 15 μέρες, 54 ασυνόδευτα ανήλικα από τα κρατητήρια της Δ/σης Αλλοδαπών Θεσ/νίκης, μεταφέρθηκαν σήμερα σε 2 νέες δομές φιλοξενίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα» αναφέρει ο υπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved