Αυγερινός: Ορατός πλέον ο στόχος της ανασύνταξης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Newsroom Newsroom

Αυγερινός: Ορατός πλέον ο στόχος της ανασύνταξης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τη θετική πορεία που έχει χαράξει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) με στόχο την επανένταξή του στους κόλπους της διεθνούς ερυθροσταυρικής κοινότητας, ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Οργανισμού, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr Αντώνιος Αυγερινός.

Ο κ. Αυγερινός, με επιστολή του, απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης σε εργαζόμενους και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την τεράστια προσπάθειά τους. Η αναπτυξιακή στρατηγική και η πρόοδος που έχει συντελεστεί δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας, με τα μηνύματα να είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα για την επόμενη μέρα. Ο στόχος της ανασύνταξης και ανάπτυξης του Ε.Ε.Σ. είναι πλέον ορατός και οι ευνοϊκές συνθήκες που διαμορφώνονται δημιουργούν ένα κλίμα εμπιστοσύνης, επισημαίνει ο κ. Αυγερινός.

Αναλυτικά, η επιστολή του προέδρου του Ε.Ε.Σ.:

«Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισσες και αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,

Η επανένταξη του Ε.Ε.Σ. στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας αποτελεί ξεχωριστό ορόσημο για τα την εξέλιξη, την πρόοδο και την βιωσιμότητα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται από την Κεντρική Διοίκηση, Εργαζομένους και Εθελοντές στην παρούσα φάση σηματοδοτεί ότι μπορεί να τεθεί το αποτύπωμα του Οργανισμού στην σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα.

Η διάρθρωση ενός κύκλου εντατικών εργασιών μας επιτρέπει να οικοδομούμε καθημερινά μια αναπτυξιακή στρατηγική που μας φέρνει ολοένα και πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει εξ αρχής.

Πρωταρχική μας επιδίωξη και μέλημα η βιωσιμότητα του Ε.Ε.Σ. και η αξιοπιστία του στο διεθνές στερέωμα. Μέσα από θεσμικές, προοδευτικές αλλαγές και θετικές κατευθύνσεις καθώς και την υλοποίηση των δεσμεύσεων μας έναντι της Διεθνούς κοινότητας Ερυθρών Σταυρών και Ερυθράς Ημισελήνου, η προσπάθειά μας έχει σαφές θετικό πρόσημο.

Καταφέραμε να δημιουργήσουμε Δομές οι οποίες πιστοποιούν αδιάψευστα την ιστορική συνέχεια του Οργανισμού μας, αποδεικνύουν ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κοινωνεί μαζί με τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους και μετέχει στην πραγμάτωση των γνήσιων ανθρωπιστικών αξιών. Εμπνέει και μεταδίδει στην ανθρώπινη συνείδηση ευαισθησίες κι ευγενικά αισθήματα, ενώ παράλληλα μειώνει τις αντιθέσεις και συστεγάζει αρμονικά τις ιδιαιτερότητες και τις αντιθέσεις των λαών.

Οργανώσαμε Δομές που έχουν βαρύνουσα και καθοριστική σημασία για το μέλλον του Ερυθρού Σταυρού, αφού αποτελούν και θα αποτελούν πηγές χρηματοδότησης στον οικονομικά τραυματισμένο Σύλλογό μας. Αυτές τις Δομές και τα Προγράμματα οφείλουμε να θεμελιώσουμε, να συντρέξουμε και να ενισχύσουμε όλοι μαζί ώστε να οδηγηθούμε στην ανάκαμψη κι ευμάρεια. Αξιοποιώντας τα μεγάλα αποθέματα ανθρωπισμού, την εσωτερική ευρυχωρία της ψυχής και την υψηλοφροσύνη τόσο των εθελοντών μας όσο και του έμμισθου προσωπικού μας είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα επιτύχει για άλλη μια φορά να εδραιωθεί στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Χαράξαμε τις προϋποθέσεις ώστε να επιτύχουμε μια βιώσιμη και σταθερή προοπτική για τον Οργανισμό μας. Κατορθώσαμε να ακυρώσουμε τον φόβο και να επικυρώσουμε ένα βέβαιο και ασφαλές μέλλον όχι μόνο για το έμμισθο προσωπικό αλλά και για όλο τον κόσμο μας.

Βρισκόμαστε πλέον κοντά στο επιθυμητό σημείο αναστήλωσης του Ε.Ε.Σ.. Αναπτύξαμε μια άριστη συνεργασία με την Πολιτεία και το κράτος, όντας πάντοτε αρωγοί και συνοδοιπόροι στο έργο τους. Επιδιώκουμε και καταφέρνουμε να αναπτύξουμε μια υποδειγματική συνδυαστική λειτουργία που εκτιμάται από όλη την ανώτατη Κεντρική Υπηρεσία της Δημόσιας Διοίκησης καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελληνική Επικράτεια δίνοντάς μας την ευχέρεια να αξιοποιήσουμε στο έπακρον τις δυνατότητες που προκύπτουν από τέτοιου είδους συνεργασίες.

Η αναπτυξιακή στρατηγική και πρόοδος του Ε.Ε.Σ. δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και από τα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας, η οποία μετά από χρόνια επικροτεί την εξωστρέφεια, την διαφάνεια που διακατέχει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το κλείσιμο ενός κύκλου αδράνειας, τελμάτωσης και ανασφάλειας.

Τα μηνύματα σήμερα είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα για την επόμενη μέρα, ο στόχος της ανασύνταξης και ανάπτυξης του Ε.Ε.Σ. είναι πλέον ορατός και οι ευνοϊκές συνθήκες που διαμορφώνονται δημιουργούν ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

Η συλλογική συνεισφορά, η συμπόρευση και η αλληλεγγύη σφυρηλατούν την προσπάθεια και το άνοιγμα νέων δρόμων. Καλώ λοιπόν και παρακαλώ όλους σας, να συστρατευτείτε και να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο την τεράστια προσπάθεια και την σκληρή δουλειά που επιτελείτε, προκειμένου να επέλθει η πολυπόθητη ανάκαμψη και σταθερότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Μοιραράκη: Έχεις και εσύ άσπρες τρίχες; Η Δέσποινα μας δείχνει πώς πρέπει να βάφουμε τα μαλλιά μας!

09:45

Κορονοϊός: Το πανό στη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη που ραγίζει... καρδιές - Δείτε τι γράφει

09:44

Mε διαφορά τα χειρότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών!

09:43

Κορονοϊός: Σενάρια για μείωση του ΕΝΦΙΑ - Ποιοι θα ωφεληθούν

09:42

Η Renault έχει στα άμεσα σχέδιά της ένα φθηνό ηλεκτρικό SUV

09:40

Η υποτίμηση της Δραχμής του 1953

09:39

Τι βλέπεις στην εικόνα; Το ψυχολογικό τεστ που δείχνει την πραγματική σου προσωπικότητα

09:39

Κορονοϊός: Πανδημία... φτώχειας απειλεί τον πλανήτη – Κινδυνεύουν πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι

09:37

Ασύλληπτη τραγωδία: Έγκυος με κορονοϊό πέθανε κατά τη διάρκεια της γέννας - Σώθηκε το νεογέννητο

09:36

Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε Ολυμπιονίκης - Έχασε τη «μάχη» με τον κορονοϊό (pics)

09:33

Καραντίνα: Αυτές είναι οι top εφαρμογές «κατέβασαν» όλοι παγκοσμίως

09:33

Εννέα πράγματα που δεν πρέπει να απαγορεύουν οι γονείς στα παιδιά τους (vid)

09:21
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved