ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για γκαζάκια σε Β. Παπανδρέου-Παπαϊωάννου

Ανάληψη ευθύνης για γκαζάκια σε Β. Παπανδρέου-Παπαϊωάννου

Η αναρχική οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» ανέλαβε με προκήρυξη της σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για μια σειρά εμπρηστικών επιθέσεων σε πολιτικά γραφεία.


Οι επιθέσεις αφορούν στο πολιτικό γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού εξωτερικών και τέως υπουργού υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στην οδό Σόλωνος 46, στον τέταρτο όροφο, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011.

Με εμπρηστικό μηχανισμό «χτύπησαν» επίσης και το πολιτικό γραφείο του υπουργού δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στην οδό Ακαδημίας 28, στον τέταρτο όροφο, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και το πολιτικό γραφείο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Βάσως Παπανδρέου στην οδό Ακαδημίας 28, στον πέμπτο όροφο, την Τρίτη 13 του μήνα.

Στο κείμενό τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων:
«Εδώ και ενάμιση χρόνο η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κατοχή της τρόικας. Από την πρώτη στιγμή ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της χώρας και τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να υπακούσουμε στις επιταγές της τρόικας με απώτερο σκοπό να σωθεί η Ελλάδα.

Φυσικά για να πετύχει ο σκοπός αυτός το φίδι από την τρύπα καλείται να το βγάλει ο λαός. Τόσα χρόνια ρεμούλας, απατεωνιάς και κλεψιάς από τους πολιτικούς και τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος;

Την ατιμωρησία για τόσα σκάνδαλα, την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, την καταλήστευση των ταμείων ώστε να ευνοηθούν επιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι οι οποίοι τα είχαν κάνει πλακάκια με τους πολιτικούς και τους διευθυντές εταιρειών θα πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος; Και πως θα πληρώσει;

Με απολύσεις, ελαστικά ωράρια, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έκτακτα φορολογικά μέτρα και εισφορές. Η παιδεία και η υγεία θα γίνουν προνόμιο μόνο των πλούσιων αφού φρόντισαν για αυτό οι αρμόδιοι υπουργοί.

(…) Το χτύπημα στον Παπαϊωάννου είναι αφιερωμένο στους αντάρτες πόλης Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα, Κ. Γουρνά και σε όσους κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, των οποίων η δίκη πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στον Κορυδαλλό.
Αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς υπενθυμίζοντάς τους πως «Όσες και αν χτίζουν φυλακές και αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας είναι αληταριό και όλο θα δραπετεύει.»
Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος!

Υ.Γ. Το χτύπημα στο πολιτικό γραφείο της Βάσως Παπανδρέου αποκρύφτηκε από όλα τα Μ.Μ.Ε. Οι μόνοι που ξέρουν τον λόγο είναι οι μπάτσοι και οι πυροσβέστες που έφτασαν στον χώρο της επίθεσης. Ας πουν λοιπόν υπήρξε ή όχι μηχανισμός; Φοβούνται κάτι αν παραδεχθούν πως υπήρχε και δεύτερος μηχανισμός την ίδια μέρα στην Ακαδημίας 28;

Υ.Γ. Προς Βάσω Παπανδρέου: Είναι η δεύτερη φορά που γίνεσαι στόχος της οργάνωσης μας ( η πρώτη στις 18 Απριλίου 2011). Με δάκρυα στα μάτια δηλώνουμε πως είναι η τελευταία φορά που στοχοποιήσε. ΟΥΣΤ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ! Όταν βγαίνεις από το σπίτι σου να κοιτάς δυο και τρεις φορές από εδώ και πέρα!

Οργάνωση «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ»