ΕΛΛΑΔΑ

Οργή Ιερώνυμου για τον παπά που βίαζε 12χρονη: «Τερατώδες και φρικαλέο»

Οργή Ιερώνυμου για τον παπά που βίαζε 12χρονη: «Τερατώδες και φρικαλέο»

«Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι».

Τον βαθύτατο πόνο του ως κληρικού και την οργή του ως ανθρώπου «για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη», εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Αναλυτικότερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το συμβάν, δήλωσε:

«Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να αποτυπώσουν τον βαθύτατο πόνο μου ως κληρικού, αλλά και την οργή μου ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη.

Δεν χωρά στο νου και στην ψυχή μου ότι ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό, βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του.

Θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν. Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει.

Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο.

Όμως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί.

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι».

Αυτός είναι ο ιερέας που κατηγορείται ότι βίαζε το 12χρονο κοριτσάκι

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού σε Δήμο της Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

Ακόμη μεγαλύτερη ανατριχίλα, όμως, προκαλεί η νέα εξέλιξη - σοκ σύμφωνα με την οποία, για τη σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού κατηγορείται ένα ακόμα πρόσωπο.

Το κορίτσι έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγους και σύμφωνα με την κατάθεση της κατονομάζει για ασέλγεια τόσο τον ιερέα όσο κι έναν δεύτερο άντρα.

Την νέα εξέλιξη φέρνει στο «φως» το Star, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο δεύτερος άνδρας θα κληθεί άμεσα για απολογία.

«Είναι μία πολύ περίεργη υπόθεση η οποία στο δικαστήριο θα αναλυθεί πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που έχω να σας πω μετά βεβαιότητας είναι το εξής: Η ιατροδικαστική έκθεση είναι αρνητική, η οποία έγινε όχι για τον ιερέα αλλά για άλλο πρόσωπο που κατήγγειλε η μικρή. Η μικρή δηλαδή μετά από λίγους μήνες καταγγέλλει κι άλλο πρόσωπο με τις ίδιες ακριβώς πράξεις και το περιγράφει με τον ίδιο τρόπο. Ο εντολέας μου δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή καθόλου!» δήλωσε στο STAR η δικηγόρος του Ιερέα, Ανθή Μπαλιτσάρη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Επιστρέφονται όλα τα αναδρομικά – Αυξάνονται οι συντάξεις

Παγκράτι: Θησαυρός στα σκουπίδια - Δείτε τι βρήκαν ρακοσυλλέκτες

Σχετικές ειδήσεις