ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό «ώρα μηδέν»: Ψάχνουν εθνική συναίνεση μέχρι οι ροές να περάσουν από πάνω μας

Μεταναστευτικό «ώρα μηδέν»: Ψάχνουν εθνική συναίνεση μέχρι οι ροές να περάσουν από πάνω μας
INTIME NEWS

Η εξέλιξη των μεταναστευτικών ροών συνιστά πλέον μείζον εθνικό ζήτημα και δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ – όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ – εμφανίζεται εγκλωβισμένη και χωρίς σχέδιο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αν και προεκλογικά ήταν βέβαιη ότι θα λύσει το πρόβλημα, τώρα ζητά την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων για να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι οι μετανάστες θα μείνουν εδώ μόνιμα και άρα πρέπει να τους ενσωματώσουμε.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο είναι η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά την διάρκεια της συζήτησης του ασύλου, όπου παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι οι ροές θα... περάσουν από πάνω μας.

«… αν συνεχίσουμε σαν την στρουθοκάμηλο να κρύβουμε το πρόβλημα, είναι βέβαιο ότι οι ροές θα περάσουν από πάνω μας, όχι δίπλα μας», είπε και επεσήμανε με νόημα πως «ο χρόνος μας κυνηγά γιατί οι βάρκες στο Αιγαίο δεν σταματούν να έρχονται κι όσο περνούν οι μέρες έρχονται και περισσότερες γιατί έτσι έχει αποφασίσει η γείτονα χώρα», είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Χρυσοχοΐδης. Βεβαίως η δήλωση αυτή του κύριου υπουργού είναι μάλλον μια εκτίμηση κάποιου «παρατηρητή», παρά δήλωση υπουργού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης ΧρυσοχοΐδηςINTIME NEWS

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την δήλωσή του αυτή την απηύθυνε στους Έλληνες πολίτες θέλοντας να μας πείσει ότι η λύση είναι η μετεγκατάστασή τους στην ηπειρωτική χώρα.
Όλο αυτό κινείται στο σενάριο επιστημονικής φαντασίας που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ότι ένα μεγάλο μέρος των προσφύγων και των μεταναστών θα καταφέρουμε να τους αφομοιώσουμε.

Έτσι όπως εξελίσσονται οι ροές, το πιο πιθανόν είναι να μας ενσωματώσουν αυτοί, παρά εμείς… Θα περάσουν από πάνω μας και θα μας ποδοπατήσουν. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο…

Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πολύ καλά ότι και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο να αντισταθεί στις παράλογες απαιτήσεις των Ευρωπαίων, ούτε στους εκβιασμούς του Ερντογάν. Οι Ευρωπαίοι αρνούνται να δεχθούν ότι το πρόβλημα είναι και δικό τους, ενώ οι Τούρκοι εκβιάζουν με 3,5 εκατομμύρια επιπλέον πρόσφυγες και μετανάστες.

Έχει χαθεί ο έλεγχος

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, παραδέχθηκε πως επί των ημερών του, «το τελευταίο τετράμηνο είχαμε 40.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα περιστατικά έντασης που καταγράφονται στην ηπειρωτική χώρα, επέμεινε στην ανάγκη της σωστής ενημέρωσης. «Τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες. Για να έχουμε όμως την στήριξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους συνέχεια ακατάπαυστα», είπε και πρόσθεσε: «H ενημέρωση προκύπτει από την ανάγκη να δειχθεί από όλους μας η έγκαιρη αλληλεγγύη στις συνοριακές περιοχές της χώρας που δέχονται το πρώτο κύμα. Το ζήτημα είναι μεγάλο και είναι εδώ για να μείνει. Γι' αυτό χρειαζόμαστε αντοχή. Θα μετρηθούμε όλοι στο αν σε ένα ζήτημα που έχει εθνική διάσταση είμαστε όλοι μαζί».

Τι καινούργιο μας φέρνει ο κ. Κουμουτσάκος; Την εθνική συναίνεση. Από την επιθετική στάση που είχε η κυβέρνηση προεκλογικά και η οποία κατηγορούσε σφόδρα τον ΣΥΡΙΖΑ για απάθεια στο μεταναστευτικό, περάσαμε στην «εθνική συναίνεση».
Τι μας λέει δηλαδή ο κ. Κουμουτσάκος και κατ΄επέκταση η ΝΔ;

Ότι θέλει την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων κομμάτων για να πειστεί η ελληνική κοινωνία να δεχθεί ενσωμάτωση των μεταναστών.

Καζάνι που βράζει η ενδοχώρα

Στην ηπειρωτική χώρα μεταφέρεται μέρος της έντασης του προσφυγικού, με ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις να καταγράφονται σε περιοχές, στις οποίες θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες που μετακινούνται από τα νησιά, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησής τους.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στα Γιαννιτσά, όπου ομάδα περίπου 30 κατοίκων απέκλεισε δρόμο, θέλοντας να εμποδίσει λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από το να φτάσει στο ξενοδοχείο, στο οποίο επρόκειτο να εγκατασταθούν. Κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση της αστυνομίας για να εξομαλυνθούν τα πνεύματα και να μεταφερθούν τα άτομα στον χώρο φιλοξενίας.

Δείτε εικόνες από το περιστατικό στα Γιαννιτσά:

Τεταμένο παραμένει το κλίμα και στα νησιά όμως, με χαρακτηριστικό το περιστατικό που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Κω, όπου ο δήμαρχος μαζί με αξιωματούχους του δήμου συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες αφίξεις μεταναστών.

Αντιδράσεις υπήρξαν όμως και στις Σέρρες, τα ξημερώματα της Κυριακής. Και σε αυτή την περίπτωση, ομάδα προσπάθησε να εμποδίσει λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο στο Σιδηρόκαστρο. Με τη συνδρομή της αστυνομίας, τα λεωφορεία έφτασαν τελικά στον προορισμό τους.

Δεν ήταν μόνο αυτές οι φορές που διαδραματίζονται τέτοιες σκηνές, το τελευταίο διάστημα. Πριν από μία εβδομάδα, ένταση είχε προκληθεί και στα Βρασνά Θεσσαλονίκης για τον ίδιο λόγο. Κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν κομβικά σημεία, προκειμένου να μην φτάσουν εκεί λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες.

Η υπόθεση εκεί όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ξενοδόχοι καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές, επειδή συμφώνησαν να φιλοξενήσουν στα καταλύματά τους πρόσφυγες. Μία διαμάχη, που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες, αφού ξενοδόχοι έχουν υποβάλει μηνύσεις σε βάρος κατοίκων των Βρασνών.

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η κατάσταση είναι στο σημείο μηδέν και σε κάθε περίπτωση κανένας δεν μπορέσει να ελέγξει τις αντιδράσεις.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της κυβέρνησης αρνούνται να εκτελέσουν τις εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη και να μεταβούν στις «κρίσιμες» περιοχές προκειμένου να επιχειρήσουν «μασάζ» στους μόνιμους κατοίκους. Το πολιτικό κόστος είναι τεράστιο και γι’ αυτό το λόγο οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη είναι στην κυριολεξία «εξαφανισμένοι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα - Αναδρομικά 2019: Ποιοι θα πάρουν το δώρο του 1 δισ. ευρώ; Δείτε αναλυτικά

Πανελλαδικές: Έρχονται μεγάλες αλλαγές – Εκτός ΑΕΙ οι μισοί υποψήφιοι;

Σχετικές ειδήσεις