ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στον Έβρο: Πληροφορίες για τζιχαντιστή που «εγκλωβίστηκε» στα σύνορα Ελλάδας–Τουρκίας

Συναγερμός στον Έβρο: Πληροφορίες για τζιχαντιστή που «εγκλωβίστηκε» στα σύνορα Ελλάδας–Τουρκίας

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην περιοχή του Έβρου μετά από τις πληροφορίες που διακινύνται ότι «εγκλωβισμένος» στη «νεκρή ζώνη» στις Καστανιές, στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, φέρεται να είναι ένας τζιχαντιστής και ότι οι ελληνικές Αρχές δεν δέχθηκαν να περάσει τα σύνορα - Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρά το γεγονός ότι η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου και ειδικά στα τουρκικά social media 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που επικαλείται τουρκικά ΜΜΕ, η Άγκυρα θέλει να στείλει στην Ελλάδα άνδρα που φέρεται να είναι τζιχαντιστής.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται από τις ελληνικές αρχές, ενώ στα social media πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η εν λόγω είδηση δεν είναι αληθής και έχει ως στόχο την όξυνση του ήδη τεταμένου κλίματος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το όλο θέμα ανακινήθηκε προφανώς από το γεγονός ότι οι αρχές της Τουρκίας αποφάσισαν σήμερα να εκδώσουν τζιχαντιστές στις χώρες προέλευσής τους.

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr δεν τίθεται κάποιο θέμα εμπλοκής στον Έβρο.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η Άγκυρα ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (11/11) τον επαναπατρισμό των συλληφθέντων ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών, η Τουρκία απέλασε σήμερα έναν Αμερικανό τζιχαντιστή και την Πέμπτη (14/11) πρόκειται να απελάσει επτά Γερμανούς τζιχαντιστές και τις επόμενες μέρες 11 Γάλλους.

«Ένας Αμερικανός ξένος τρομοκράτης απελάθηκε από την Τουρκία μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ισμαήλ Τσατακλί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλέστηκε δήλωση του Τσατακλί, σύμφωνα με την οποία «τρεις ακόμη ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται σε κέντρα απέλασης θα απελαθούν σήμερα».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, επτά άλλοι «ξένοι τρομοκράτες γερμανικής υπηκοότητας θα απελαθούν στις 14 Νοεμβρίου».

Ο υπουργός ωστόσο δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες ή με ποιον τρόπο θα απελαθούν οι τζιχαντιστές.

Στο παρελθόν ο υπουργός Εσωτερικών είχε κατηγορήσει τους ευρωπαίους συμμάχους, αναφερόμενος μάλιστα συγκεκριμένα στη Βρετανία και την Ολλανδία, επειδή επέλεξαν «τον εύκολο τρόπο» ανακαλώντας την υπηκοότητα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και αρνούμενες να τους δεχθούν πίσω.

«Δεν είμαστε ένα ξενοδοχείο για οποιασδήποτε υπηκοότητας μέλη του Daesh», δήλωσε πρόσφατα χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη (6/11) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «σε τουρκικές φυλακές κρατούνται 1.149 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, εκ των οποίων τα 737 είναι ξένοι».

Η Άγκυρα σχεδιάζει να επαναπατρίσει περίπου 2.500 τζιχαντιστές, η πλειονότητα των οποίων θα απελαθεί σε χώρες της ΕΕ, μετέδωσε το TRT Haber, προσθέτοντας ότι σήμερα 813 τζιχαντιστές βρίσκονται σε 12 κέντρα απελάσεως της χώρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Προχωρά τον ωμό εκβιασμό η Άγκυρα: Ελεύθεροι 18 Ευρωπαίοι τζιχαντιστές

Σαφές μήνυμα Δένδια: Η Τουρκία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της στο μεταναστευτικό

«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο – Οι κυρώσεις των Ευρωπαίων

Σχετικές ειδήσεις