ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2019: Παλμός και συγκίνηση στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την 46η επέτειο εξέγερσης

Πολυτεχνείο 2019: Παλμός και συγκίνηση στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την 46η επέτειο εξέγερσης
ap

Πολυτεχνείο: Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (17/11) οι εκδηλώσεις μνήμης για την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου με χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται στους δρόμους.

Η μαζική διαδήλωση για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε χωρίς παρατράγουδα, με την κεφαλή της πορείας να φτάνει έξω από την αμερικανική πρεσβεία στις 18:00.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Μεταξύ άλλων, στην πορεία βρέθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο μπλοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στελέχη του ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΜΕ στο δικό του μπλοκ, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες από την πορεία:

Τα μέτρα της Αστυνομίας είναι δρακόντεια σε όλο το κέντρο της Αθήνας ενώ σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί και τα Αστυνομικά τμήματα όλης της Αττικής υπό το φόβο επίθεσης.

Το μεγαλύτερο βάρος ωστόσο έχει πέσει στο κέντρο της πρωτεύουσας με την κρατική μηχανή να είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση σοβαρών επεισοδίων. Πάνω από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.

Στο πλαίσιο των μέτρων, έγιναν επιχειρήσεις σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια με συλλήψεις ατόμων, με την ΕΛ.ΑΣ. να δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από drone σε μια από τις επιχειρήσεις.

Δείτε ΕΔΩ πώς κατέγραψε το Newsbomb.gr το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δείτε βίντεο από την πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία:

«Ντου» σε πολυκατοικίες και συλλήψεις μέσω… drone

Την ώρα που η μεγαλειώδης πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου βρισκόταν σε εξέλιξη, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν προς πολυκατοικίες που υπήρχαν πληροφορίες ότι θα χρησιμοποιούνταν ως ορμητήρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη.

Συνολικά επτά άτομα συνελήφθησαν εντός πολυκατοικίας ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν σακίδια με δοχεία βενζίνης και μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση στην παρακάτω Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία Κατερίνη: Αυτές είναι η μάνα και η κόρη που βρέθηκαν νεκρές-Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα

Καιρός - Νέα επιδείνωση: Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα πληγούν