Τα 'δεμένα" πλοία κινητοποιούν τους αγρότες
Μηχανοκίνητη πορεία προς το λιμάνι της Σούδας θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα οι παραγωγοί από την περιοχή της Κουντούρας Χανίων, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την απεργία της ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα ευπαθή προϊόντα να παραμένουν στα λιμάνια και να μην προωθούνται στις αγορές.
Το μεσημέρι και σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, ο αντινομάρχης Χανίων, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, συγκάλεσε σύσκεψη στη Νομαρχία κατά τη διάρκεια της οποίας ο προβληματισμός ήταν έντονος.
Χαρακτηριστικό είναι ότι με τη συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ το 80% ευπαθών αγροτικών προϊόντων κινδυνεύει να χαθεί και οι αγρότες αναμένεται να ζημιωθούν σε μεγάλο βαθμό, διότι τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει, προβλέπουν συγκεκριμένες ημερομηνίες παράδοσης.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν αγρότες από την Κουντούρα, το Ελαφονήσι και τον Πλάτανο, αναφέρθηκε ότι ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αποπλεύσει από τη Σούδα πλοίο που θα μεταφέρει αγροτικά προϊόντα στον Πειραιά, οι ναυτεργάτες αρνούνται να επιτρέψουν να δέσει στον Πειραιά.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των παραγωγών Αντώνη Μπιτσάκη, στο λιμάνι της Σούδας βρίσκονται φορτωμένες 15-20 νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα.