ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό: Οι νησιώτες διώχνουν τους Χρυσαυγίτες στην συγκέντρωση μπροστά από το ΥΠΕΣ (vid)

Μεταναστευτικό: Οι νησιώτες διώχνουν τους Χρυσαυγίτες στην συγκέντρωση μπροστά από το ΥΠΕΣ (vid)

Οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου ήρθαν στην Αθήνα και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών - Στη συγκέντρωση εμφανίστηκαν και στελέχη της Χρυσής Αυγής

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Η συγκέντρωση των κατοίκων ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί έξω από το κτήριο του ΥΠΕΣ στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από τους νησιώτες που διαμαρτύρονται στο Υπουργείο Εσωτερικών για την παρουσία στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Σημειώνεται πως την Τρίτη, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου της αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, μέχρι να ανακληθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Με το ψήφισμα αυτό, καταδικάζεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως αντιδημοκρατική ενέργεια, γίνεται γνωστή η προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια και ζητείται να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά.

Ανένδοτη η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της παρά τις έντονες αντιδράσεις από πλευράς τοπικών κοινωνιών και των εκπροσώπων αυτών. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τους εξής βασικούς άξονες: φύλαξη των συνόρων, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, συστηματικές, κλειστές ελεγχόμενες δομές, έλεγχος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και διεθνοποίηση του προβλήματος μέσω θέσπισης κοινών κανόνων ασύλου και επιστροφών από την Ε.Ε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

MEGA: Ξεκίνησε να εκπέμπει - Πώς θα το βρείτε στην τηλεόρασή σας (pics)

Σχετικές ειδήσεις