ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη με την εξαφάνιση 9χρονης - Ο πατριός φέρεται να την έστειλε στη Γερμανία

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη με την εξαφάνιση 9χρονης - Ο πατριός φέρεται να την έστειλε στη Γερμανία

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης μιας ανήλικης Αφγανής από τη Θεσσαλονίκη, η τύχη της οποίας αγνοείται τα τελευταία 24ωρα, όταν, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στις διωκτικές αρχές ο Αφγανικής καταγωγής πατριός της, την παρέδωσε σε συμπατριώτες του για να συνταξιδέψουν στην Γερμανία όπου φέρεται να ζει η μητέρα της.

Η υπόθεση της 9χρονης έχει κινητοποιήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης ενώ σε εξέλιξη είναι αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπου ενδεχομένως να βρίσκεται.

Την ίδια ώρα, ο 27χρονος πατριός της βρίσκεται υπό κράτηση και η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης -ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε- άσκησε σε βάρος του δίωξη για αρπαγή ανηλίκου και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακρίτρια. Η δικογραφία που ε'ιχε σχηματιστεί από την αστυνομία αφορούσε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο 27χρονος Αφγανός ενόψει της διαδικασίας ανάληψης της κηδεμονίας της 9χρονης (φέρεται να έχει της προσωρινή της επιμέλεια), κατέθεσε ότι μετέβη στην Αθήνα, παραδίδοντας την ανήλικη σε συμπατριώτες του για να ταξιδέψει μαζί τους στην Γερμανία, χώρα όπου, κατά τα λεγόμενά του, διαμένει η σύντροφός του και μητέρα του κοριτσιού. Υπό αυτές τις συνθήκες ενημερώθηκαν οι Αρχές και ακολούθησε η σύλληψή του.

Ο 27χρονος φέρεται να έχει καταθέσει ότι έφτασε πέρσι στην Ελλάδα, μέσω Έβρου, συνοδεύοντας την ανήλικη, και έκτοτε ζουν στη Θεσσαλονίκη, όπου μάλιστα συμμετέχουν σε χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η παίκτρια του Big Brother που συνελήφθη με ναρκωτικά και όπλα

Μάρθα Καραγιάννη: Αποκάλυψη! Αυτή είναι η διάγνωση των γιατρών - Τα νεότερα για την υγεία της

Σχετικές ειδήσεις