ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός - Δήμαρχος Πάτρας: Το καρναβάλι θα γίνει αλλά... το καλοκαίρι

Κοροναϊός - Δήμαρχος Πάτρας: Το καρναβάλι θα γίνει αλλά... το καλοκαίρι

Υποχρεωτική για τον Δήμο η υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης με αφορμή την ανακοίνωση από την κυβέρνηση τις ματαιώσεις όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα.

Όπως ανέφερε ανατράπηκε ο σχεδιασμός της πόλης και ζητάει αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες.

Ερωτηθείς για τα πληρώματα που λένε ότι θα παρελάσουν, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του.

Επίσης επισήμανε πως «εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε».

Και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στο Δήμο και των πληρωμάτων».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε ένα χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό Καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Πελετίδης και όλα όσα ανέφερε:

Σημειώνεται ότι στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συμβούλιο για το θέμα στο οποίο θα μιλήσει ο Χαράλαμπος Γώγος , ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος και καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Τρία κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι τρία.

Δεύτερο θετικό κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε και πρόκειται για το παιδί της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και τρίτο κρούσμα, πρόκειται για μία γυναίκα στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πού καθώς πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Με πληροφορίες από patrastimes.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία Κώστα Βουτσά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον «αιώνιο έφηβο»

Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στην Αθήνα - Πρόκειται για 40χρονη από το Μαρούσι

Σχετικές ειδήσεις