ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής στη Χίο: Αστυνομικοί με πολιτικά σε ρόλο χούλιγκαν σπάνε ΙΧ και ρίχνουν χημικά

Εικόνες ντροπής στη Χίο: Αστυνομικοί με πολιτικά σε ρόλο χούλιγκαν σπάνε ΙΧ και ρίχνουν χημικά
politischios.gr

Οργή προκαλούν οι εικόνες από την Χίο όπου άνδρες των ΜΑΤ προβαίνουν σε βανδαλισμούς και επιτίθενται κατά πολιτών λίγο πριν την αποχώρησή τους από το νησί.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στον λιμένα Μεστών όπου έξω από την περίφραξή του είχαν συγκεντρωθεί πολίτες.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, παρά το γεγονός πως είχαν λάβει εντολή για αποχώρηση από το νησί και χωρίς κανένα επιχειρησιακό σχέδιο επιδόθηκαν σε ένα κρεσέντο χουλιγκανισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Συγκεκριμένα, οπως μεταδίδει το politischios.gr, φορώντας τα πολιτικά τους ρούχα, αξιοποίησαν τις εξαρτήσεις τους, όπως τα κράνη και πήραν μέχρι και τα όπλα τους προκειμένου να εκφοβίσουν τους πολίτες στους οποίους δεν δίστασαν να ρίξουν μέχρι και δακρυγόνα και να σπάσουν ακόμα και παρακείμενα οχήματα.

Μάλιστα έφθασαν στο αισχρό σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες τουρκόσπορους και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Τουρκονήσια, χωρίς ο επικεφαλής τους να είναι σε θέση να τους ανακαλέσει στην τάξη.

Οι εικόνες αυτές συνδυαστικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη τα προηγούμενα 24ωρα όπου οι νησιώτες έγιναν μάρτυρες αστυνομικής αυθαιρεσίας, δημιουργούν σοβαρά ζητήματα και πολιτικών, αλλά και πειθαρχικών–ποινικών ευθυνών για τους επικεφαλής των αστυνομικών που επέτρεψαν να γίνουν τέτοιες αθλιότητες. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται ως μπαχαλάκηδες οι αστυνομικοί.

Απαιτείται τιμωρία των αστυνομικών και αποζημίωση αυτών των ανθρώπων.
Δεν είναι αυτός ο ρόλος τους και έτσι δεν μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους που είναι η καταστολή της βίας. Όταν οι ίδιοι παράγουν βία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα διερευνηθούν όλες αυτές οι υποθέσεις και τα περιστατικά βίας. Μένει να δούμε αν τα λόγια του πρωθυπουργού θα γίνουν πράξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Τρία κρούσματα στην Ελλάδα - Γυναίκα στην Αθήνα, η 38χρονη και το παιδί της στη Θεσ/νίκη

Σχετικές ειδήσεις