ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση και 10.000 ευρώ πρόστιμο στους συλληφθέντες στον Έβρο

Μεταναστευτικό: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση και 10.000 ευρώ πρόστιμο στους συλληφθέντες στον Έβρο

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι συγκεντρωμένοι για τέταρτη μέρα στη «νεκρή» ζώνη στα σύνορα του Έβρου, προσδοκώντας να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Την ίδια ώρα, τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν, σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Ειδικότερα, από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου (01/03) μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας (02/03) οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ένοπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή του Έβρου απέτρεψαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα μας και συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

1.000 μετανάστες προσπάθησαν να «εισβάλουν» στις Φέρες

Το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, περίπου 1.000 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή των Φερών, ωστόσο στρατός και Αστυνομίας κατάφερε να τους απωθήσει και κανείς να μην περάσει τα σύνορα.

Όπως αναφέρει ο κοινοτάρχης Φερών, κ. Αθανάσιος Πεμούσης στο Newsbomb.gr, κατά τη διάρκεια της «εισβολής» έπεσαν και πολλές προειδοποιητικές βολές.

Αυτή την ώρα, στο φυλάκιο Καραγώγου στις Φέρες βρίσκονται σε επιφυλακή στρατός, αστυνομία και απλοί πολίτες.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο:

Όπως αναφέρουν, στο Newsbomb.gr αξιωματικοί της ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται στον ποταμό Έβρο, περίπου 2.000 μετανάστες βρίσκονται στην τουρκική πλευρά.

Τιτάνια προσπάθεια των Αρχών να εμποδίσουν την «εισβολή»

Ο απεσταλμένος του Newsbomb.gr Κώστας Πλιάκος πέρασε στη «νεκρή» ζώνη των ελληνοτουκρικών συνόρων και περιγράφει: «Αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί πιο πίσω, σε μια απόσταση 50-60 μέτρων και κατά μήκος του φράχτη είναι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός».

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τη «νεκρή» ζώνη στα σύνορα:

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα πούλμαν από διαφορετικά μέρη της Τουρκίας συνεχίζουν να φτάνουν στην περιοχή -και σήμερα έφτασαν κάποια από την Κωνσταντινούπολη… Δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιο σημείο τους αφήνουν τα πούλμαν και έρχονται. Δεν είναι όλοι στη νεκρή ζώνη», προσθέτει.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή στον Έβρο: Καρέ – καρέ η τιτάνια προσπάθεια των Αρχών να εμποδίσουν την «εισβολή» (pics)

Στον Έβρο ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο, Τρίτη 3 Μαρτίου, στον Έβρο.

Εκεί, όπως ενημερώνει το Μέγαρο Μαξίμου, θα βρίσκονται επίσης, μαζί με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό LIVE: Το Newsbomb.gr σε Έβρο και Μυτιλήνη - Άλλη μια δύσκολη νύχτα προ των πυλών

Μεταναστευτικό: Βίντεο σοκ – Ο Έβρος «φλέγεται» - Το βρώμικο παιχνίδι του «σουλτάνου»

#IStandWithGreece: Όλοι στο πλευρό της Ελλάδας – Συγκινητικά μηνύματα από όλο τον κόσμο