ΕΛΛΑΔΑ

To Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Σε εξέλιξη η μεταφορά μεταναστών σε δομές φιλοξενίας

To Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Σε εξέλιξη η μεταφορά μεταναστών σε δομές φιλοξενίας

Σε δομές φιλοξενίας μεταφέρονται μετανάστες που βρίσκονταν σε τέσσερις βάρκες που προσέγγισαν την Μυτιλήνη ως απόρροια των αυξημλενων ροών προς την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα. 

Το Newsbomb.gr που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στις περιοχές που δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από τις μεταναστευτικές ροές, κατέγραψε πως οι μετανάστες που τελικά κατάφεραν να φτάσουν στο νησί, βρέθηκαν στα χέρια των αρχών οι οποίες τους μεταφέρουν δομές φιλοξενίας στο νησί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο νησί έχει ξεκινήσει επιχείρηση προκειμένου να μαζευτούν οι σκηνές που στήθηκαν ενώ μετανάστες φαίνονται να καθαρίζουν την παραλία που έμειναν.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του νησιού από την Κυριακή, έστηναν μπλόκα σε διάφορες περιοχές που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες με σκοπό να εμποδίσουν την παραμονή των νεοεισερχομένων.

Για πέμπτη μέρα η χώρα μας εξακολουθεί να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις στα σύνορα και οι συνθήκες θυμίζουν «πολιορκία».

Η χώρα μας δέχεται «ασύμμετρη απειλή» από το καθεστώς Ερντογάν, που άφησε ορδές μεταναστών να κινηθούν προς τα σύνορα ώστε να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Τα μέτρα φύλαξης σε ξηρά και θάλασσα ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο οι επιτελείς της Αστυνομίας, του Στρατού και του Λιμενικού βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού καθώς όπως όλα δείχνουν το σχέδιο Ερντογάν για την προώθηση χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα - και ακολούθως στις χώρες της ΕΕ - βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό: Στον Έβρο με την ηγεσία της Ευρώπης ο Μητσοτάκης - Παίρνουν θέση Βρυξέλλες και ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις