ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στον Έβρο – Συνεχίζεται η «πολιορκία»

Το Newsbomb.gr στον Έβρο – Συνεχίζεται η «πολιορκία»
INTIME NEWS

Τις δύσκολες στιγμές από την προσπάθεια εισβολής δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στα ελληνικά εδάφη καταγράφει το Newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή.

Το Newsbomb.grθα καλύψει κάθε γεγονός και σήμερα, Τρίτη από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, τόσο στο πεδίο της «μάχης» όσο και της πολιτικής, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή.

Για 5η μέρα η χώρα μας εξακολουθεί να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις στα σύνορα και οι συνθήκες θυμίζουν πολιορκία.

Η χώρα μας δέχεται «ασύμμετρη απειλή» από το καθεστώς Ερντογάν, που άφησε ορδές μεταναστών να κινηθούν προς τα σύνορα ώστε να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Τα μέτρα φύλαξης σε ξηρά και θάλασσα ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο οι επιτελείς της Αστυνομίας, του Στρατού και του Λιμενικού βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού καθώς όπως όλα δείχνουν το σχέδιο Ερντογάν για την προώθηση χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα - και ακολούθως στις χώρες της ΕΕ - βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. «Δεν πρόκειται για μια κίνηση εντυπωσιασμού από τον Τούρκο πρόεδρο. Τα σύνορα της Τουρκίας προς την Ευρώπη άνοιξαν και πλέον η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη», επισημαίνει στο Newsbomb.gr κάτοικος του Έβρου.

Ήδη στις Φέρες του Έβρου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.000 μετανάστες οι οποίοι από το απόγευμα έκαναν διαδοχικές προσπάθειες να περάσουν στην Ελληνική επικράτεια. Οι Αρχές θεωρούν ότι οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν μιας και υπάρχουν αναφορές ότι στην περιοχή του Έβρου φτάνουν δεκάδες λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που γυρνούν πίσω, βλέποντας ότι ο Ερντογάν τους κορόϊδεψε, ωστόσο, το καθεστώς τους... αντικαθιστά με νέες ορδές που φτάνουν στην ελληνική μεθόριο με λεωφορεία που ναυλώνει η ίδια η τουρκική κυβέρνηση.

Η κατάσταση σε όλο τον Έβρο, αλλά και σε Μυτιλήνη, Χίο και Βόρειο Αιγαίο είναι εκρηκτική, με τουλάχιστον 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων και να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα. Φυσικά, έχουν τη βοήθεια της Άγκυρας, που με τη χρήση χρήση χημικών και καπνογόνων από την άλλη πλευρά προσπαθούν να διασπάσουν τις ελληνικές δυνάμεις.

Συνολικά 68 άτομα συνελήφθησαν στον Έβρο τις τελευταίες 24 ώρες με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας (02/03), οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ένοπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή του Έβρου απέτρεψαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα μας και συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα άτομα που δικάστηκαν την Δευτέρα (02/03) για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό: Στον Έβρο με την ηγεσία της Ευρώπης ο Μητσοτάκης - Παίρνουν θέση Βρυξέλλες και ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις