ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Κλείνουν προληπτικά Πάντειο και Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου λόγω ύποπτων κρουσμάτων

Κοροναϊός: Κλείνουν προληπτικά Πάντειο και Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου λόγω ύποπτων κρουσμάτων

Σε συναγερμό οι Αρχές της χώρας για την πρόληψη από τον φονικό ιό - Κλείνουν προληπτικά Πάντειο και Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

Με μία σύντομη ανακοίνωση, το Πάντειο Πανεπιστήμιο έκανε γνωστό ότι αύριο και μεθαύριο θα παραμείνει κλειστό, λόγω υποψίας κρούσματος κοροναϊού.

«Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 6/3 έως και 7/3», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρύτανις του πανεπιστημίου, Ισμήνη Κριάρη, η απόφαση πάρθηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς εξετάζεται η περίπτωση κρούσματος. Πρόκειται για αλλοδαπή καθηγήτρια που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο, αφρικανικής καταγωγής, η οποία εμφάνισε πυρετό.

Η κ. Κριάρη σημείωσε ότι μεν το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό, ωστόσο οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια συνεδρίων που διοργανώνει το Πάντειο, θα διεξαχθούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι ύποπτο κρούσμα κοροναϊού εξετάζεται και στο Ρέθυμνο και αφορά φοιτητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Η εμφάνιση του κρούσματος οδήγησε την πρυτανεία του πανεπιστημίου στην αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους επί τριήμερο, μέχρι και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εξετάσεις του φοιτητή στο Ρέθυμνο βγήκαν αρνητικές.

Τσιόδρας: Δεν ισχύει ότι ο ιός έχει δύο μεταλλάξεις και δύο ποικιλίες

Στα νεότερα στοιχεία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα τις τελευταίες ώρες

Πρόκειται για 21 από τα 24 άτομα που ελέγχθησαν και είχαν ταξιδέψει μαζί με τον 66χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και ήταν το ένατο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Από τη μέχρι τώρα ιχνηλάτηση των εκδρομέων έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 400 επαφές και ο έλεγχος συνεχίζεται, προσέθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Στο Ρίο νοσηλεύονται εννέα από αυτά τα άτομα, τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Αυτή τη στιγμή, το επίκεντρο της επιτήρησης είναι η Αμαλιάδα», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου καθώς ένας από τους παραπάνω ταξιδιώτες, φοιτά εκεί.

«Ψυχραιμία, να μην σπείρουμε επιδημία πανικού», διαμήνυσε ο κ. Τσιόδρας και διευκρίνισε ότι δεν ισχύουν τα όσα μεταδίδονται το τελευταίο 24ωρο ότι ο κορονοϊός έχει δύο μεταλλάξεις και δύο ποικιλίες, επαναλαμβάνοντας ότι μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτωματολογία. Ως εκ τούτου, υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των προσωπικών κανόνων υγιεινής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Στα 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα

Αμαλιάδα όπως... Oυχάν: Πόλη - φάντασμα μετά τα κρούσματα του κοροναϊου

Σχετικές ειδήσεις