ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός:To Newsbomb.gr στην «καρδιά» της Αθήνας - Πώς αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι την επιδημία

Κοροναϊός:To Newsbomb.gr στην «καρδιά» της Αθήνας -  Πώς αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι την επιδημία
INTIME NEWS

Κοροναϊός: Με την αύξηση των κρουσμάτων του  κοροναϊού στη χώρας μας φαίνεται ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει και ανησυχούν πολύ - Γνωρίζουν τα μέτρα προφύλαξης οι Έλληνες; Τα τηρούν και κατά πόσο φοβούνται; Δείτε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr στον πιο κεντρικό δρόμο της χώρας, την Ερμού. 

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στoν μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της χώρας, στην Ερμου Ερμού και μίλησε με πολίτες, αλλά και τουρίστες που έχουν έρθει στη χώρα για διακοπές, σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν, ο καθένας προσωπικά, για να προφυλαχθούν από τον ιό καθώς και για το πώς αντιμετωπίζουν γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί.

Οι περισσότεροι Αθηναίοι συνιστούν ψυχραιμία αλλά δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας ενώ ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής.

Βρεθήκαμε στο κέντρο, ώρα αιχμής που σε άλλες περιπτώσεις θα είχε πολύ κόσμο να ψωνίζει στα μαγαζιά. Όμως η εικόνα που αντικρίσαμε μαρτυρά ότι οι Αθηναίοι αποφεύγουν τις «περιττές» εξόδους και προτιμούν την ασφάλεια των σπιτιών τους.

Μετά τα προληπτικά μέτρα που πήρε το υπουργείο Υγείας, με κλείσιμο γυμναστηρίων, κέντρων διασκέδασης και αρχαιολογικών χώρων, οι Έλληνες φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και έχουν εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα... Συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους που φορούσαν γάντια και μάσκα.

«Πρέπει να είμαστε πολύ ψύχραιμοι σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν πρέπει να μας καταβάλλει ο πανικός» ανέφεραν μεταξύ άλλων στο Newsbomb.gr

Μα παρέα νεαρών ατόμων και είπαν στην κάμερα του Newsbomb.gr ότι πλέον έχουν περιορίσει τις νυχτερινές εξόδους «η αλήθεια είναι πως φοβόμαστε λίγο. Όχι τόσο για εμάς, όσο για τους γύρω μας. Εμείς δεν είμαστε στις ευπαθείς ομάδες, αλλά είναι εγωιστικό να μην προστατευόμαστε. Αποφεύγουμε όσο μπορούμε τους κλειστούς χώρους» ανέφεραν χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσαν ότι τηρούν αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής.

Τουρίστρια που ήρθε από την Κύπρο για διακοπές αναφέρει, μεταξύ άλλων «λαμβάνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις. Κινδυνεύουμε, αλλά προστατευόμαστε».

Τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία δεν έχουν πια να πουλήσουν αντισηπτικά και μάσκες. Οι Έλληνες προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων αλλά και υγρών καθαριστικών και απολυμαντικών υπό τον φόβο της εξάπλωσης της πανδημίας.

Αυτό που δεν βρίσκουν οι περισσότεροι είναι αντισηπτικά καθώς όπως είπαν έχουν «εξαφανιστεί όλα από τα ράφια των φαρμακείων».

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός - Το Newsbomb.gr στον παλμό της κοινωνίας: Με γάντια οι πολίτες αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Μία άλλη τουρίστρια, η οποία, σύμφωνα με την ίδια ταξιδεύει από πόλη σε πόλη, δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι «σίγουρα είμαι φοβισμένη για τον αριθμό των ανθρώπων. Στην Ελλάδα ζουν 10 εκατ. και οι 100 από αυτούς έχουν κοροναϊό».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Όσον αφορά στις προφυλάξεις που λαμβάνει η ίδια, αναφέρει πως καλό είναι να αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους, όπως τα καταστήματα, καθώς και να περπατάμε περισσότερο.

Από την πλευρά του, Ισπανός φοιτητής που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε erasmus στην Πολωνία και ήρθε στην Αθήνα για διακοπές, περιγράφει την κατάσταση στην Ισπανία ως πιο ανησυχητική καθώς έχει «πολλά κρούσματα», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο στην Πολωνία νιώθει «πιο ασφαλής».

«Λουκέτο» σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Την απόφαση να κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι έλαβε το υπουργείο Πολιτισμού εξαιτίας των ειδικών συνθηκών εξαιτίας του κοροναϊού.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού με δεδομένο ότι παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό η Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός - Το Newsbomb.gr στον παλμό της κοινωνίας: Με γάντια οι πολίτες αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Σχετικές ειδήσεις