ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19 στο ΕΚΑΒ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19 στο ΕΚΑΒ
INTIME NEWS

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην οικογένεια του ΕΚΑΒ ανακοίνωσε η ομάδα diasostis.com με ανάρτησή της στο Facebook.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, πρόκειται για διασώστη του ΕΚΑΒ της κεντρικής υπηρεσίας Αθηνών, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 και η σχετική ενημέρωση έγινε από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, στο Facebook, οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (15/03) το υπουργείο Υγείας, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού ανέρχεται στα 331. Δέκα ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και τέσσερις συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.000 εργαστηριακά δείγματα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Η Ελλάδα υποκλίθηκε και χειροκρότησε γιατρούς και νοσηλευτές

Πολίτες από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έγινε από τα social media και είπαν με τον τρόπο τους το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνουν τη μάχη για να σταθεί η κοινωνία μας όρθια, απέναντι στον «αόρατο εχθρό».

Ακριβώς στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής (15/03), βγήκαν στα μπαλκόνια τους και με ένα δυνατό χειροκρότημα έστειλαν μήνυμα στήριξης, σε αυτούς που βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των ασθενών.

Δείτε εικόνες από κάθε γειτονιά της Ελλάδας στα βίντεο που ακολουθούν:

Νέα Σμύρνη

Ιλίσια

Δείτε ΕΔΩ και άλλα βίντεο - Συγκλονιστικές εικόνες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Kορονοϊός: ΠΡΟΣΟΧΗ - Έτσι δεν θα κολλήσετε και θα σταματήσει η εξάπλωσή του