ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η οργή του Τσιόδρα για την στάση του Τζόνσον - Τι είπε για τους Έλληνες φοιτητές

Κορονοϊός: Η οργή του Τσιόδρα για την στάση του Τζόνσον - Τι είπε για τους Έλληνες φοιτητές
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Νέες ανακοινώσεις έκανε το απόγευμα της Δευτέρας (16/03), ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, σχετικά με τα νέα κρούσματα αλλά και τη γενικότερη πορεία του Covid-19 στην Ελλάδα - Τι είπε για τους Έλληνες φοιτητές και την στάση της Βρετανίας

Κρίσιμες ώρες βιώνει όλη η Ευρώπη λόγω του κορονοϊού, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας και για το λόγο αυτό συνέστησε να υπάρξει σοβαρός περιορισμός μετακινήσεων, σε όσους ανθρώπους επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Ιδιαίτερα για τους Έλληνες φοιτητές από τη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον, να αφήσει ανεξέλεγκτο τον ιό να κάνει διασπορά ώστε οι Βρετανοί να αποκτήσουν … αντισώματα και να κατακτήσουν την «ανοσία της αγέλης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τους Έλληνες φοιτητές, ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, δεν απέφυγε να δείξει την ενόχλησή του για την απόφαση των Βρετανών:

«Ατομα τα οποία έρχονται από το εξωτερικό τις τελευταίες ημέρες κατακλύζουν την πατρίδα μας και αυτό αφορά και πολύ νέο κόσμο, ο οποίος έρχεται από χώρες που υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου η στρατηγική Δημόσιας Υγείας είναι να αφήσει να εξαπλωθεί ο ιός.

Θέλω να τονίσω εδώ τη μεγάλη σημασία της απομόνωσης κατοίκων, του περιορισμού των επαφών των νέων αυτών ανθρώπων, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν τόσο όσο οι ηλικιωμένοι από τον ιό, αλλά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε ευπαθείς ομάδες στο σπίτι τους.

Παρακαλώ πάρα πολύ την προσοχή των συμπολιτών μας οι οποίοι επιστρέφουν για αυτή τη σημαντική καραντίνα, ώστε να μην εκθέσουν τους οικείους τους στη νέα νόσο», τόνισε ο κ. Τσιόδρας

21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 352 το σύνολο - 9 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας όπου έγινε η σχετική ενημέρωση, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 21, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 352.

Τα 51 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 65 ασθενείς, οι 9 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 10 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.300 εργαστηριακά δείγματα. Από αυτά, σε εκκρεμότητα είναι περίπου 200, ο έλεγχος των οποίων θα ολοκληρωθεί το επόμενο 24ωρο.

Ενίσχυση του συστήματος υγείας

Για τη νοσηλεία κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, όλο το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) διατίθεται στο ΕΣΥ. Επίσης, αποκλειστικά ασθενείς του covid-19 θα νοσηλεύει η Παμμακάριστος, καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».

Παράλληλα, μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ, περιστατικά του κορονοϊού θα νοσηλεύει και το ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης «Άττικα», στην Ελευσίνα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας έχει ενισχυθεί με 15 εκατ. ευρώ για την προμήθεια υγειονομικού υλικού, ενώ άλλα 70 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν τις προσλήψεις 2.000 επικουρικών εργαζομένων (νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού, πληρωμάτων ΕΚΑΒ) στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Αναφορικά με τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών οι οποίες έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα μέχρι και σήμερα, είναι 950. Υπολογίζεται ότι η επιπλέον χρηματοδότηση για την ενίσχυση του συστήματος υγείας θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175.000 και οι θάνατοι είναι 6.700.

Στην ενημέρωση παρών ήταν και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημέρωσε για τα νέα διοικητικά μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο, Τρίτη (17/03/2020).

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Την ίδια ώρα, οι γιατροί στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας δίνουν καθημερινή μάχη με τους ασθενείς που βρίσκονται μέσα λόγω του κορονοϊού. Οι προσπάθειες που κάνουν μάλιστα, τυγχάνουν της πλήρης αναγνώρισης των πολιτών, που το βράδυ της Κυριακής (15/03) βγήκαν στα μπαλκόνια τους χειροκροτώντας, ως ένα «ευχαριστώ» για όσα κάνουν, προκειμένου να περιορίσουν την πανδημία.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε πως τα δύσκολα τώρα έρχονται και οι επόμενες δύο περίπου εβδομάδες, θα είναι κρίσιμες ως προς την πορεία των κρουσμάτων.

Η πορεία του ιού τις επόμενες ημέρες θα είναι δηλωτική για την εξέλιξη στην χώρα μας. Εάν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί στο τέλος Μαρτίου, τότε οι ειδικοί θα ξέρουν πως τα μέτρα αναχαίτισης έχουν αποδώσει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Βόμβα» από Κομισιόν - «Να κλείσουν τα σύνορα της ΕΕ για 30 μέρες»

Σχετικές ειδήσεις