ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Τι είπε για πτήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Τι είπε για πτήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορονοϊός: Νέες συστάσεις προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, έκανε το απόγευμα της Πέμπτης (19/03) ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23/3 αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ. Ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά θα αποφασίσουν οι σύλλογοι των ξενοδοχών, διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Χαρδιαλιάς.

Υπενθύμισε πως όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα είναι υποχρεωτική η 14ήμερη απομόνωσή τους και τόνισε πως από την Παρασκευή (20/03) η επιτήρηση του μέτρου θα είναι αυστηρή σε όλη τη χώρα.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας και στο πλαίσιο αυτό «συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώμονα το καλύτερο για όλους μας».

Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας είπε πως «δεν έχουμε ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας, επαναλαμβάνουμε την αυστηρότατη σύσταση του κράτους στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν την κυκλοφορία εκτός οικίας στο ελάχιστο» .

«Από κει και πέρα κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι», αναφερόμενος προφανώς στις εικόνες που κυκλοφορούν και δείχνουν πολίτες να βολτάρουν ανενόχλητοι σε πολλά σημεία της χώρας, παρά τις συστάσεις» συμπλήρωσε.

Κληθείς να απαντήσει για το εάν θα υπάρξει απαγόρευση πτήσεων από και προς τη χώρα μας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή - Το πρώτο σύμπτωμα που αγνοούν όλοι

Κορονοϊός - Πρέβεζα: Μυστήριο με μήνυμα σε τροχόσπιτο – Αναζητείται ο ιδιοκτήτης (pics)