Το gov.gr είναι στον αέρα! Βρείτε όποια δημόσια υπηρεσία θέλετε από το κινητό σας

Σε δοκιμαστική λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το gov.gr, ένα μεγάλο έργο που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και προγραμματιζόταν να βγει στον «αέρα» τον Ιούνιο.
Το gov.gr είναι στον αέρα! Βρείτε όποια δημόσια υπηρεσία θέλετε από το κινητό σας
2'

Λόγω των έκτακτων συνθηκών στην χώρα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επίσπευσε την διαδικασία και από το πρωί του Σαββάτου είναι πλέον διαθέσιμο στους πολίτες, δίνοντάς τους την δυνατότητα να διεκπεραιώνουν κάποιες από τις επαφές τους με το κράτος. Εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και συνταγογραφήσεις συμπεριλαμβάνονται στις δυνατότητες της νέας ενιαίας κρατικής πύλης.

Στο εξής, θα διεκπεραιώνονται πιλοτικά από τον προσωπικό μας υπολογιστή ή από το κινητό μας τηλέφωνο χωρίς μετακινήσεις και περιττή γραφειοκρατία.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ GOV.GR ΕΔΩ

Το gov.gr συγκεντρώνει το σύνολο των υπηρεσιών (περισσότερες από 500) που παρέχονται ψηφιακά από το Δημόσιο και κάθε υπηρεσία που θα ψηφιοποιείται στο μέλλον θα ενσωματώνεται στην πλατφόρμα. Επιπλέον, ο πολίτης από σήμερα έχει τη δυνατότητα να συμπληρώνει και να υπογράφει ηλεκτρονικά εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις, αλλά προστίθεται κι η υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής αποστολής εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων στην Αρχή, η οποία ζητά την έκδοσή τους, χωρίς ο πολίτης να χρειάζεται να μεταβεί σε αυτές.

Η ταυτοποίηση θα διενεργείται μέσω των κωδικών Taxisnet και τα έγγραφα που θα εκδίδονται μέσω του gov.gr θα φέρουν μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και ηλεκτρονική σφραγίδα, θα γίνονται, δε, υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι ασθενείς στην Ελλάδα - Πόσοι νοσούν σε κάθε νομό (Χάρτες & πίνακες)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή