ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι ασθενείς στην Ελλάδα - Πόσοι νοσούν σε κάθε νομό (Χάρτες & πίνακες)

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι ασθενείς στην Ελλάδα - Πόσοι νοσούν σε κάθε νομό (Χάρτες & πίνακες)

Η πορεία εξάπλωσης του Covid-19 και το «προφίλ» των ασθενών παρουσιάζονται μεταξύ άλλων στην επιδημιολογική επιτήρηση της λοίμωξης από το κορονοϊό στην Ελλάδα, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Η έκθεση αφορά τα επίσημα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών το απόγευμα της Παρασκευής (20/03), ο Λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε γνωστό πως τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 495, ενώ τα νέα που καταγράφηκαν είναι 31.

Συνολικά, 84 κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 20 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη.

Την ίδια ώρα, 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο ενώ έχουν ελεγχθεί 7.200 δείγματα. Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά την ενημέρωση του υπουργείου, έγινε γνωστό πως ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανήλθε στους δέκα, καθώς μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία γυναίκα 93 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου ως επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19.Η άτυχη γυναίκα είχε καταγωγή από την Ηλεία και είχε έρθει σε επαφή με τους εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Αγιούς Τόπους. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που χάνει την ζωή της στην χώρα μας.

Λίγο πριν γίνει ο γνωστός ο θάνατος της 93χρονης, ο κ. Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ανακοίνωσε πως ακόμη τρεις άνδρες πέθαναν το τελευταίο 24ωρο, δύο από την Αθήνα και ένας από την Κοζάνη.

Δείτε στην gallery τα ευρήματα της έκθεσης του ΕΟΔΥ:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Το «προφίλ» των ασθενών του Covid-19

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 495 κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων τα 11 το τελευταίο 24ωρο.

Το 53.5% των κρουσμάτων είναι άνδρες και όσον αφορά στις ηλικίες επικρατούν όσοι βρίσκονται μεταξύ 40-64 ετών καθώς το ποσοστό αγγίζει το 50.7%. Επίσης, έχουν καταγραφεί και 19 περιπτώσεις στις ηλικίες 0-17, ποσοστό 4.4%.

Μέχρι την 20 Μαρτίου έχουν καταγραφεί 117 (23.6%) κρούσματα με νοσηλεία σε νοσοκομείο, εκ των οποίων 26 (22.2%) διασωληνώθηκαν. Επίσης 8 (6.8%) έχουν καταλήξει ( σ.σ. ο αριθμός πλέον ανέρχεται στους 10).

Τέλος, συνεχίζουν να νοσηλεύονται 90 ασθενείς, εκ των οποίων 20 (22.2%) έχουν διασωληνωθεί.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 7172 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 485 (6.8%) θετικά στον Covid-19.

Από τα 495 κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας, τα 213 έχουν καταγραφεί στην Αθήνα. Δεκαπέντε από αυτά στην Ανατολική Αττική και 2 στη Δυτική Αττική. Άλλα 15 κρούσματα αναφέρονται στον Πειραιά. Συνολικά, στο λεκανοπέδιο Αττικής ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 249, δηλαδή το 50% των περιστατικών της χώρας.

Με 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα ακολουθεί η περιοχή της Ηλείας και η Καστοριά με 13.

Στη Θεσσαλονίκη αναφέρονται 10 κρούσματα.

Στην Αχαΐα αναφέρονται 9 κρούσματα και άλλα 5 στη Ζάκυνθο.

Με 4 περιστατικά του Covid-19 βρίσκονται στον κατάλογο του ΕΟΔΥ οι περιοχές της Κοζάνης και του Ηρακλείου Κρήτης.

Τρία ακόμη κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Πιερία και από 2 κρούσματα σε Έβρο, Ιωάννινα και Μεσσηνία.

Από 1 περιστατικό έχει αναφερθεί σε Εύβοια, Λάρισα, Αρκαδία και Μυτιλήνη.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, άλλα 147 περιστατικά βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κάτοικος Παρισιού στο Newsbomb.gr - «Έτσι είναι να ζεις με απαγόρευση κυκλοφορίας»

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Κλειστές εκτάκτως το Σάββατο οι λαϊκές αγορές

Κορονοϊός: Μεγάλη προσοχή - Αυτός είναι ο τρόπος εξάπλωσης που δεν γνωρίζαμε (pics)