ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 17 νεκροί στην Ελλάδα - 71 νέα κρούσματα - 695 στο σύνολο

Κορονοϊός: 17 νεκροί στην Ελλάδα - 71 νέα κρούσματα - 695 στο σύνολο
AP PHOTOS

Κορονοϊός: 71 είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας - 17 ασθενείς έχασαν την ζωή τους, με μέση ηλικία τα 76 έτη.

71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 695.

114 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 35 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 74% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενα νοσήματα.

17 ασθενείς έχασαν την ζωή τους, με μέση ηλικία τα 76 έτη.Οι 14 εξ’ αυτών ήταν άνδρες και οι τρεις γυναίκες.

350.000 είναι παγκοσμίως τα κρούσματα που έχουν «χτυπηθεί» από τον κορονοϊό, 15.000 εκ των οποίων έχουν «καταλήξει». Άξιο λόγου είναι πως περίπου 100.000 άνθρωποι θεραπεύτηκαν.

Το 75% των ασθενών ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18 – 64 ετών.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχουν προσβληθεί 8.000 με 10.000 πολίτες.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως το νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα αργήσει. «Χρειαζόμαστε χρόνο», είπε και συνέχισε: «Σέβομαι τον βουβό πόνο αυτών που έχουν κρούσμα στο σπίτι και πρέπει να απομονώνονται όπως και αυτών που έχουν κρούσμα στο νοσοκομείο και πρέπει να είναι δίπλα τους».

Χαρδαλιάς: «Η πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί τις οδηγίες»

Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε:

  • Το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κόσμο, κατόπιν ραντεβού με email.
  • Εάν κάποιος εργαζόμενος δεν οδηγεί, και τον πηγαίνει στην δουλειά του κάποιος άλλος, τον οδηγό θα πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου.
  • Για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτουν στο έγγραφο το οποίο δίνεται από τον εργοδότη.
  • Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.
  • Στα αυτοκίνητα ένας γονέας με δύο ανήλικα τέκνα είναι επιτρεπτό
  • Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς

Όπως ανακοίνωσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς, από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία.

Κικίλιας: «Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν»

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας βρέθηκε και ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο κ. Κικίλας αναφέρθηκε στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ και των απλών κλινών για την νοσηλεία ασθενών με Covid 19, στα νοσοκομεία που έχουν ορισθεί για την αντιμετώπιση της επιδημία σε ολόκληρη την χώρα και στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ και τον ΠΟΥ και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έδωσε τεράστια μάχη για να εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας και ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τόσο την Κίνα που απέστειλε υλικό όσο και τους υπόλοιπους δωρητές

Κάλεσε τέλος τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά διοικητική τεχνική και όποια άλλη υποστήριξη είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

«Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ευχαρίστησε θερμά τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό,τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Όπως είπε ο υπουργός συνεχίζεται η σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ σημειώνοντας ότι «πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορονοϊό».

Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με COVID -19 και όπως είπε ο κ. Κικίλιας, Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και το θεραπευτήριο «Άττικα» στην Ελευσίνα θα δέχονται αποκλειστικά ασθενείς με COVID-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό στη χώρα μας

Ένας 78χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι το 17ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό, ότι το πρωί της Δευτέρας (23/03), κατέληξε ο 64χρονος άνδρας από τη Δυτική Αχαΐα, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Όπως αναφέρει το tempo24.gr, ο άτυχος άνδρας έδωσε μάχη στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης για 11 ημέρες.

Οι θεράποντες ιατροί είχαν προχωρήσει και στην χορήγηση αντιικού φαρμάκου, που είχε χρησιμοποιηθεί στην καταπολέμηση του ιού του Έμπολα, ωστόσο, δεν υπήρξαν θετικά αποτελέσματα.

Ο 64χρονος δεν είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους αλλά στην εκδρομή συμμετείχε η σύζυγός του και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επιβεβαίωση από το υπουργείο Υγείας για τις δύο αυτές ανθρώπινες απώλειες.

Σήμερα, η καθιερωμένη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εξ’ αποστάσεως, στις 18:00.

Απαγόρευση κυκλοφορίας - forma.gov.gr: Έτσι θα κινηθείτε -Το SMS, η δήλωση και τα απαραίτητα έγγραφα

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αγωνία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα – Γιατί είναι κρίσιμος ο Απρίλιος

Κορονοϊός: Ανατροπή στις Πανελλαδικές - Πότε είναι πιθανότερο να διεξαχθούν

Σχετικές ειδήσεις