ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Πιερρακάκης: Πάνω από ένα εκατομμύριο SMS στο 13033 σε λιγότερο από 24 ώρες

Κορονοϊός - Πιερρακάκης: Πάνω από ένα εκατομμύριο SMS στο 13033 σε λιγότερο από 24 ώρες
In Τime

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, σχεδόν 1 εκατομμύριο αιτήματα έφτασαν στο 13033 που καλούν οι πολίτες για να βγουν από τα σπίτια τους για υποχρεώσεις.

Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε για άλλη μία φορά τους τρόπους που μπορεί ο κάθε πολίτης να αιτηθεί να βγει εκτός σπιτιού.

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά.
Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση.
Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού
», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης και συνέχισε:

«Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του», είπε, ενώ συμπλήρωσε πως «προσθέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ερωτηθείς για πόσο θα εφαρμοστεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τόνισε πως ο καθένας πρέπει να εκφράζεται «στο πλαίσιο της ειδικότητας του, το δικό μου χαρτοφυλάκιο είναι συγκεκριμένο.
Οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι μπορούν να απαντήσουν στο εν λόγω ερώτημα. Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα
».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr