ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Ανησυχία για τον θάνατο της 41χρονης στην Καστοριά: Ερωτήματα για το πώς κόλλησε

Κορονοϊός – Ανησυχία για τον θάνατο της 41χρονης στην Καστοριά: Ερωτήματα για το πώς κόλλησε
INTIME NEWS

Έντονο προβληματισμό έχει δημιουργήσει ο θάνατος της 41χρονης γυναίκας από την Καστοριά, μητέρας τριών παιδιών, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μετά το θάνατο της.

Παράλληλα, αναμένεται να αποδειχθεί αν η μητέρα του 53χρονου μικροβιολόγου από τη Σιάτιστα Κοζάνης και η ηλικιωμένη από τα Γλυκά Νερά, έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό Covid-19.

Η 41χρονη από το χωριό Κορέστιο της Καστοριάς εξέπνευσε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και είναι το νεότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα τριών παιδιών και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέφερε από χρόνιο άσθμα. Πληροφορίες από το στενό της περιβάλλουν αναφέρουν ότι η 41χρονη παρουσίασε συμπτώματα και απευθυνόμενη στον ΕΟΔΥ έλαβε τη σύσταση να μείνει στο σπίτι της σε καραντίνα, μακριά από τα παιδιά και το σύζυγό της. Ωστόσο η υγεία της επιδεινώθηκε και μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο να την παραλάβει, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της.

Τα παιδιά και ο σύζυγος της άτυχης 41χρονης βρίσκονται σε κατ' οίκον καραντίνα και λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη και, σύμφωνα με ανθρώπους του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, οι ερωτήσεις που βασανίζουν τους οικείους της 41χρονης είναι πολλές, καθώς κανείς δεν μπορεί να καταλάβει με ποιον τρόπο και πού η άτυχη γυναίκα μολύνθηκε με τον ιό.

Στον κορονοϊό – σύμφωνα με πληροφορίες – αποδίδεται και ο θάνατος της μητέρας του 53χρονου μικροβιολόγου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, ο οποίος ήταν το τέταρτο θύμα το φονικού ιού. Η 81χρονη είχε σοβαρά υποκείμενα προβλήματα και ενώ νοσηλευόταν υποστηριζόμενη από αναπνευστήρα άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Υπενθυμίζεται ότι ο γιος της 81χρονης έφυγε από τη ζωή στις 15 Μαρτίου και ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου της Καστοριάς.

Τέλος, η ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους μαζί με την αδερφή της και επέστρεψαν την Καθαρή Δευτέρα. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν σε κατ' οίκον καραντίνα και ζούσε μόνη της. Εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της το πρωί της Τρίτης και οι γείτονές της την αναζητούσαν επί δύο μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, και η αδερφή της νοσεί από κορονοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Στα 743 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημία στη χώρα μας, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες, Τρίτη (24/03), τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 48, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 743.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αγγίζει πλέον τους 45, αυξημένος κατά 10, σε σχέση με χθες, γεγονός που απέδωσε ο κύριος Τσιόδρας στην εισροή και νέων στοιχείων που αφορούν παλαιότερες νοσηλείες. Ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη και οι περισσότεροι υποφέρουν από υποκείμενο νόσημα.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα μας ανέβηκε σήμερα στους 20 και ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 75 έτη.

«Μέσα μου έχω μία συγκρατημένη αισιοδοξία» είπε χαρακτηριστικά αλλά διευκρίνισε αμέσως μετά ότι χρειάζεται να περιμένουμε για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. «Δεν φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε μία εκθετική αύξηση αλλά πρέπει να περιμένουμε για να το πούμε αυτό με σιγουριά» ανέφερε.

Τσιόδρας: 8.000 με 10.000 τα πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα

Τουλάχιστον οκτώ με δέκα χιλιάδες είναι όσοι έχουν μολυνθεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας από τον κορονοϊό. Οι αριθμοί αυτοί προκύπτουν από τα μαθηματικά μοντέλα για την διασπορά του ιού στη χώρα μας, ανέφερε στην ενημέρωσή του, ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Η καμπύλη της επιδημίας στην Ελλάδα δείχνει σαν να έχει βάλει κάποιο φρένο χαίρομαι που δεν βλέπω αυτή τη δραματική αύξηση, αγοράσαμε χρόνο, μακάρι να αγοράσουμε κι άλλο χρόνο, δεν μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί, αλλά ούτε και ότι έχει αυξηθεί δραματικά», τόνισε παράλληλα.

Επίσης, εκτίμησε ότι η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα είναι ανάλογη της τιτάνιας προσπάθειας που γίνεται για να την ελέγξουμε.

«Ελπίζω ότι θα συνεχίσω να είμαι εντός των προβλέψεων», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.