ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τον θάνατο της 41χρονης στην Καστοριά διερευνούν ΕΟΔΥ και υπουργείο Υγείας

Κορονοϊός: Τον θάνατο της 41χρονης στην Καστοριά διερευνούν ΕΟΔΥ και υπουργείο Υγείας
INTIME NEWS

Με ιδιαίτερη προσοχή διερευνούν οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ τον θάνατο της 41χρονης γυναίκας στην Καστοριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι ειδικοί θέλουν να απαντήσουν στο ερώτημα, εάν η γυναίκα έπασχε, εκτός από χρόνιο άσθμα, και από τυχόν άλλα νοσήματα, χωρίς ενδεχομένως να το γνωρίζει.

Ο θάνατος της γυναίκας έχει δημιουργήσει ανησυχία στους πολίτες, για τη ραγδαία επιδείνωση που μπορεί να έχουν ασθενείς με ήπια συμπτώματα.

Τα ευρήματα των επιστημόνων αναμένει επίσης το υπουργείο Υγείας, το οποίο δίνει μεγάλη σημασία στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν έχουν αλλάξει για τα περιστατικά εμφάνισης ήπιων συμπτωμάτων. Συστήνεται η παραμονή στο σπίτι και η συχνή επικοινωνία με τον οικογενειακό γιατρό.

Ανησυχία για τον θάνατο της 41χρονης

Η 41χρονη από το χωριό Κορέστιο της Καστοριάς εξέπνευσε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και είναι το νεότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα τριών παιδιών και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέφερε από χρόνιο άσθμα. Πληροφορίες από το στενό της περιβάλλουν αναφέρουν ότι η 41χρονη παρουσίασε συμπτώματα και απευθυνόμενη στον ΕΟΔΥ έλαβε τη σύσταση να μείνει στο σπίτι της σε καραντίνα, μακριά από τα παιδιά και το σύζυγό της. Ωστόσο η υγεία της επιδεινώθηκε και μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο να την παραλάβει, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της.

Τα παιδιά και ο σύζυγος της άτυχης 41χρονης βρίσκονται σε κατ' οίκον καραντίνα και λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη και, σύμφωνα με ανθρώπους του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, οι ερωτήσεις που βασανίζουν τους οικείους της 41χρονης είναι πολλές, καθώς κανείς δεν μπορεί να καταλάβει με ποιον τρόπο και πού η άτυχη γυναίκα μολύνθηκε με τον ιό.

Στον κορονοϊό – σύμφωνα με πληροφορίες – αποδίδεται και ο θάνατος της μητέρας του 53χρονου μικροβιολόγου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, ο οποίος ήταν το τέταρτο θύμα το φονικού ιού. Η 81χρονη είχε σοβαρά υποκείμενα προβλήματα και ενώ νοσηλευόταν υποστηριζόμενη από αναπνευστήρα άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Υπενθυμίζεται ότι ο γιος της 81χρονης έφυγε από τη ζωή στις 15 Μαρτίου και ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου της Καστοριάς.

Τέλος, η ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους μαζί με την αδερφή της και επέστρεψαν την Καθαρή Δευτέρα. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν σε κατ' οίκον καραντίνα και ζούσε μόνη της. Εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της το πρωί της Τρίτης και οι γείτονές της την αναζητούσαν επί δύο μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, και η αδερφή της νοσεί από κορονοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

25η Μαρτίου - Συγκίνηση: «Η Ελλάδα πάντα έβγαινε πιο δυνατή» - Το μήνυμα πιλότου της ομάδας «Ζευς»

Σχετικές ειδήσεις