ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Δραματική η κατάσταση στην Ισπανία: 738 νεκροί σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός - Δραματική η κατάσταση στην Ισπανία: 738 νεκροί σε ένα 24ωρο
Associated Press

Ραγδαία φαίνεται πως είναι η εξάπλωση της επιδημίας κορονοϊού και στην Ισπανία, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 738 θάνατοι από τον ιό Covid-19.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ισπανικών αρχών, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από την πανδημία του νέου κορονοϊού σήμερα, Τετάρτη (25/03) ξεπέρασε εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς από 2.696 χθες.

Σε διάστημα 24 ωρών, στην Ισπανία καταγράφηκαν 738 θάνατοι και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 47.610. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (24/03) τα κρούσματα ήταν 39.673.

Την αρνητική πρωτιά εξακολουθεί να διατηρεί η Ιταλία, όπου ο κορoνοϊός έχει σκοτώσει τουλάχιστον 6.820 ανθρώπους.

«Ναρκώνουμε τους 65χρονους για να δώσουμε τους αναπνευστήρες σε πιο νέους»

Εν τω μεταξύ viral έχει γίνει η συγκλονιστική μαρτυρία ενός Ισπανού γιατρού, ο οποίος με τρεμάμενη φωνή και με δάκρυα στα μάτια, περιγράφει για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, όπως τα βιώνει ο ίδιος αλλά και συνάδελφοί του.

«... αφαιρούν τους αναπνευστήρες από ανθρώπους άνω των 65 ετών και τους ναρκώνουν για να πεθάνουν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους, ώστε να τους δώσουν σε πιο νέους», λέει ο γιατρός τονίζοντας: «Δεν υπάρχουν προμήθειες, δεν υπάρχει χώρος και δεν υπάρχουν αναπνευστήρες. Τους ναρκώνουμε και κρατάμε το χέρι στους ετοιμοθάνατους επειδή οι οικογένειες τους δεν μπορούν να είναι δίπλα τους, έτσι τους βοηθάμε να πεθάνουν για να ελευθερώσουμε τους αναπνευστήρες για άτομα κάτω των 65 ετών».

«Το καταπίνεις, ξεγελάς τον εαυτό σου και πας στη δουλειά, ξέροντας ότι θα αφήσεις πολλούς ανθρώπους να πεθάνουν. Κλαις στο σπίτι, κλαις τα βράδια και πας στην δουλειά το επόμενο πρωί», λέει ο γιατρός.

Παγοδρόμιο στη Μαδρίτη μετατρέπεται σε νεκροτομείο

Ισπανοί στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους, μερικοί είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους, μέσα σε γηροκομεία που επλήγησαν από την επιδημία του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας στη Μαδρίτη.

«Θα είμαστε αδιάλλακτοι και άτεγκτοι όσον αφορά τη μεταχείριση που έχουν οι γέροντες σε αυτές τις κατοικίες», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco.

«Ο στρατός, κατά τη διάρκεια ορισμένων επισκέψεων, είδε ηλικιωμένους τελείως εγκαταλελειμμένους, ακόμη και πεθαμένους πάνω στα κρεβάτια τους μερικές φορές», δήλωσε.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.