ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Ξάνθης 90 φοιτητές από την Κωνσταντινούπολη

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Ξάνθης 90 φοιτητές από την Κωνσταντινούπολη
ΕΡΤ

Κορονοϊός: Σε ξενοδοχείο της Ξάνθης που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και εκτός αστικού ιστού, φιλοξενείται η μια ομάδα φοιτητών που έφτασε το βράδυ της Παρασκευής από την Κωνσταντινούπολη.

Το σύνολο των φοιτητών, με καταγωγή από την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, αφίχθησαν στην Ελλάδα σε δυο ομάδες και κατά είσοδο τους στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων τους παρέλαβαν λεωφορεία του ΚΤΕΛ Έβρου προκειμένου να τους μεταφέρουν στην Ξάνθη και ορισμένους στην Αλεξανδρούπολη.

Στο ξενοδοχείο της Ξάνθης, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τους πρώτους φοιτητές υποδέχθηκε από την Τουρκία ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος τους καλωσόρισε στην πατρίδα και τους εξήγησε ότι η παραμονή τους στο ξενοδοχείο είναι πολύ σημαντική για την υγεία τόσο των ίδιων όσο και όλων των κατοίκων της περιοχής, ενώ τους συνέστησε να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.

Νωρίτερα, την επιχείρηση επιστροφής του συνόλου των 90 φοιτητών μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων συντόνισαν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Λουκάς Γεωργίου και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Χουβαρδάς.

Όλοι οι φοιτητές σήμερα το πρωί θα εξεταστούν, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, από κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Σε καραντίνα στη Θεσσαλονίκη 35 φοιτητές του ΑΠΘ

Σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης μετακινούνται και θα διαμείνουν εξάλλου για το επόμενο διάστημα αλλοδαποί και ομογενείς φοιτητές, οικότροφοι των πανεπιστημιακών εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται για τον κορονοϊό.

Οι φοιτητές μεταφέρονται με δική τους συναίνεση - περί τους τριάντα πέντε ως τώρα έχουν υποβάλει το σχετικό αίτημα- στο πλαίσιο της κρατικής μέριμνας, σε δωμάτια που εξασφάλισε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης με απόφαση και νέας γενικής συνέλευσης του, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, ζητά να ακυρωθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας των εστιών του ΑΠΘ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, την απόφαση στηρίζουν οι σύλλογοι φοιτητών Ιατρικής, Νομικής, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Κτηνιατρικής, Γεωλογικού, ΤΕΦΑΑ.

Οι φοιτητές ζητούν να παραμείνουν ανοιχτές οι εστίες και να ικανοποιηθούν αιτήματά τους που σχετίζονται με τη σίτιση, την καθαριότητα, τη διατροφή με συσκευασμένες μερίδες, κ.α.

Επικαλούνται, επίσης, τις υγειονομικές συνέπειες από το κλείσιμο των εστιών και τη φυγή των φοιτητών για τα σπίτια τους στην επαρχία, ή και τις συνέπειες για τους ίδιους, κυρίως όσων είναι δύσκολο να μετακινηθούν, ή όσων εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους.

«Μένουμε εδώ μέχρι να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή και δωρεάν διαμονή όλων των φοιτητών που είναι αναγκαίο να μείνουν στις εστίες, αλλά και μέτρα για τη δωρεάν μετακίνηση όσων το επιθυμούν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Γαλλία: Συγκλονίζει η αδελφή της 16χρονης που πέθανε από τον ιό - «Είχε λίγο βήχα»

Κορονοϊός: Στην εντατική πασίγνωστος τραγουδιστής (pics)