ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν στο ΑΧΕΠΑ ιατρικό εξοπλισμό αξίας 200.000 ευρώ

Κορονοϊός: Επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν στο ΑΧΕΠΑ ιατρικό εξοπλισμό αξίας 200.000 ευρώ

Ιατρικό εξοπλισμό, αξίας 200.000 ευρώ προσφέρουν στο ΑΧΕΠΑ οι επαγγελματίες της πόλης- Ζητούν παρέμβαση του Α. Γεωργιάδη για να μην διαμορφωθούν συνθήκες μονοπωλίου

Τη χορήγηση ιατρικού υλικού και εξοπλισμού, ύψους 200.000 ευρώ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αλλά και να ζητηθεί η παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να μην διαμορφωθούν συνθήκες μονοπωλίου από τα σούπερ μάρκετ στην αγορά, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της εξάπλωσης του κορονοϊου, αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή του συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης), το διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του ιατρικού υλικού και εξοπλισμού στο ΑΧΕΠΑ, ύψους 200.000 ευρώ, ο επικεφαλής του Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης, επισήμανε ότι «ήδη έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και αναμένεται η κάλυψη κάποιων νομικών και τυπικών προϋποθέσεων ώστε να προχωρήσουν οι χορηγίες προς το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό».

Η επιστολή των επαγγελματιών στον Α. Γεωργιάδη

Με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΘ ζητά την παρέμβαση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, «ώστε να μην παγιωθούν οι συνθήκες μονοπωλίου που τείνουν να διαμορφωθούν στην αγορά από τα σούπερ μάρκετ», όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Το Ε.Ε.Θ. εκτιμά ότι τα Super Market λόγω των απαγορεύσεων κατακτούν μέρα με την ημέρα ακόμη πιο δεσπόζουσα θέση στην αγορά από αυτήν που κατείχαν προ της πανδημίας. Οι επιχειρήσεις αυτές εξακολουθούν να λειτουργούν για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των καταναλωτών. Ωστόσο, επεκτείνονται και πωλούν αγαθά και προϊόντα που ξεφεύγουν από αυτές και αφορούν την ένδυση, την υπόδηση, λαμπάδες, δώρα, βιβλία, εξοπλισμό και καλύπτουν άλλες δευτερεύουσες ανάγκες, τις οποίες σε φυσιολογικές συνθήκες κάλυπταν εμπορικά καταστήματα. Τα οποία όμως εμπορικά καταστήματα δεν λειτουργούν με απόφαση της κυβέρνησης.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΘ σημειώνει ότι «η προαναφερόμενη κατάσταση δημιουργεί σημαντική στρέβλωση στη λειτουργία της αγοράς και θα πρέπει να προσεχθεί. Δυστυχώς θυμίζει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού».

Στη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε και τη δημιουργία ειδικής ομάδας τεχνοκρατικής υποστήριξης των μελών του επιμελητηρίου, για την ένταξή τους στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η απόφαση αυτή, λήφθηκε, «καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί επαγγελματίες έχουν απορίες και ζητούν διευκρινίσεις για τα όσα έχουν αποφασιστεί σχετικά με τους Κ.Α.Δ. που έχουν ενταχθεί, τις διαδικασίες που απαιτούνται, αλλά και τα προβλεπόμενα από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Kορονοϊός: Τα μυστήρια του φονικού ιού - Γιατί πεθαίνουν παιδιά και έφηβοι

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων