ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - «Βοήθεια στο Σπίτι»: Πόρτα-πόρτα η παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη (pics)

Κορονοϊός - «Βοήθεια στο Σπίτι»: Πόρτα-πόρτα η παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη (pics)

Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το εν λόγω κοινωνικό πρόγραμμα απευθυνόταν αρχικά σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του Covid-19 διεύρυνε την λειτουργία του και εδώ και δύο εβδομάδες οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων παρέχουν βοήθεια σε όποιον πολίτη αδυνατεί να εξασφαλίσει τρόφιμα, φάρμακα ή χρειάζεται κάποιου άλλου είδους βοήθεια.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

«Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" παρέχει βοήθεια σε όσου βρίσκονται στο σπίτι και δεν μπορούν να πάρουν τα απαραίτητα. Παρέχει φαγητό, συνταγές ΕΟΠΥΥ, πηγαίνουμε σε νοσοκομεία και καλύπτουμε τις ανάγκες των ανθρώπων που μας ζητηθεί», λέει στο Newsbomb.gr εργαζόμενη στον Δήμο Αθηναίων.

Και προσθέτει: «Τα περιστατικά είναι διαφορετικά κάθε φορά. Σούπερ μάρκετ ψωνίζουμε, ό,τι είναι απαραίτητο σε έναν άνθρωπο που βρέθηκε εγκλωβισμένος αυτή τη στιγμή λόγω κορονοϊού».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες γι’ αυτό το θέμα στον ANT1, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Αθήνα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ετοιμάζουμε ένα κοινωνικό μηχανισμό, ένα Βοήθεια στο σπίτι “plus”, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί με δύο στόχους: Πρώτον, να μη μείνει κανένας μόνος του. Δηλαδή, όταν παίρνεις ένα τηλέφωνο στο τηλεφωνικό μας κέντρο, να έρχεται ένα στέλεχος του Δήμου να σου χτυπάει την πόρτα, να ξέρει τι χρειάζεσαι και να σου το προσφέρει. Δεύτερον, να πετύχουμε διανομές κατ’ οίκον. Για παράδειγμα, έχουμε το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας στους Απόρους. Το ΤΕΒΑ απευθύνεται κυρίως σε ανήμπορους, σε αδύναμους. Μέχρι τώρα, ερχόταν ο παππούς, η γιαγιά και έπαιρναν τη σακούλα με τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης από το Δήμο. Πλέον θα πηγαίνει ο Δήμος σε εκείνους. Αυτή είναι μια πάρα πολύ μεγάλη διαφορά».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

MasterChef 4: Το μεγαλύτερο spoiler για φέτος είναι αυτό! Έξαλλη η παραγωγή με τη διαρροή